• Business

    Toyota: Ρεκόρ πωλήσεων και παγκόσμιας παραγωγής τον Αύγουστο

    • Bloomberg
    Koji Sato, ο νέος CEO της Τοyota

    Koji Sato, ο νέος CEO της Τοyota


    Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota Motor Corp. αυξήθηκαν κατά 9% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, στα 923.180 οχήματα, λόγω της ισχυρής ζήτησης.

    Η παγκόσμια παραγωγή αυξήθηκε 4% στα 924.509 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών Daihatsu Motor Co. και Hino Motors Ltd., ανακοίνωσε την Πέμπτη η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

    Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων των brands Toyota και Lexus αυξήθηκαν πάνω από 3% στην Ευρώπη, κυρίως στην Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία.

    Πτώση πωλήσεων στην Ασία

    Ωστόσο, σημείωσαν πτώση 4% στην Ασία, με βουτιά 6% στην Κίνα, όπου η Toyota και άλλες παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen AG αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό από την Tesla και τις κινεζικές εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων όπως η BYD Co.

    Οι πωλήσεις της Toyota στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 45% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους και κατά 63% στη Νότια Κορέα.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο είπε στους προμηθευτές ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει 150.000 ηλεκτρικά οχήματα φέτος, 190.000 το 2024 και 600.000 το 2025, σύμφωνα με δημοσίευμα της Nikkei την περασμένη εβδομάδα.

    Μάχη για τα ηλεκτρικά οχήματα

    Η Toyota πούλησε 11.880 ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία τον Αύγουστο, ανεβάζοντας το σύνολο φέτος σε 65.467.

    Το νούμερο είναι υπερδιπλάσιο από τα 24.000 που πούλησε το 2022, αλλά απέχει πολύ από το 1,5 εκατομμύριο που ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Koji Sato δεσμεύτηκε να πουλά κάθε χρόνο μέχρι το 2026. Η εταιρεία δεν δημοσίευσε στοιχεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων του Αυγούστου.

    Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, η Toyota ξενάγησε τους δημοσιογράφους στα εργοστάσιά της, παρουσιάζοντας την τεχνολογία που αναπτύσσει για τη μαζική παραγωγή BEV.

    Η εταιρεία συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης για να πείσει τους ενδιαφερόμενους ότι έχει τα μέσα και την πεποίθηση να φτάσει και να ανταγωνιστεί τους παγκόσμιους πρωτοπόρους ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η BYD της Κίνας και η Tesla του Elon Musk.

    Η μετοχή της Toyota έχει σημειώσει άνοδο περίπου 50% από τις αρχές του έτους.

    Οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες

    Στο μεταξύ, η Honda Motor δήλωσε ότι η παγκόσμια παραγωγή της μειώθηκε κατά 2% τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχα περυσινό μήνα, στα 338.434 οχήματα.

    Η παγκόσμια παραγωγή της Nissan Motor μειώθηκε κατά 3% στις 279.237 μονάδες, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης 43% στην Κίνα.

    Η Mitsubishi Motors Corp., η οποία τερματίζει τις δραστηριότητές της στην Κίνα σύμφωνα με δημοσίευμα της Nikkei, είδε τις πωλήσεις της στη χώρα να μειώνονται κατά 87% σε μόλις 249 οχήματα τον Αύγουστο.

    Διαβάστε ακόμη:

    To νέο Mini Cooper εκφράζει συναισθήματα!

    Οδηγούμε την ανανεωμένη Alfa Romeo Stelvio!

    Άλκης Δαυίδ: Τρίωρη μάχη εκατομμυρίων για το σπίτι στις Σπέτσες – Ποιοι εφοπλιστές έδωσαν τα πολλά λεφτά

     



    ΣΧΟΛΙΑ