• Business

    Toyota: Προχωρά στη μεγαλύτερη αύξηση μισθών της 20ετίας

    • Bloomberg
    Koji Sato, ο νέος CEO της Τοyota

    Koji Sato, ο νέος CEO της Τοyota


    Η Toyota Motor συμφώνησε να δώσει στους εργαζόμενους τις μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών των τελευταίων δύο δεκαετιών, σύμφωνα με το bloomberg.

    Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι βασικοί μισθοί και τα μπόνους, στον πρώτο γύρο διαπραγματεύσεων, αναφέρει η εταιρεία.

    Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των συνδικάτων, επισημαίνει σε δήλωση της.

    Οι μισθοί βρίσκονται στο επίκεντρο στην Ιαπωνία, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει δηλώσει ότι πρέπει να δει ισχυρότερη αύξηση των μισθών για να διασφαλίσει ότι η τάση των τιμών είναι βιώσιμη. Η BOJ έχει στόχο πληθωρισμό 2%.

    Η Toyota είπε ότι τα μπόνους φέτος θα είναι ίσα με μισθούς 6,7 μηνών. Δεν έδωσε αναλυτικά τις ποσοστιαίες αυξήσεις των αμοιβών των εργαζομένων που ορίζονται σε πολλές κατηγορίες. Το συνδικάτο είπε ότι η αύξηση των μισθών ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών.

    Ο Kazuo Ueda αποτελεί την επιλογή της κυβέρνησης για να αναλάβει το τιμόνι της BOJ στις αρχές Απριλίου, εν μέσω εικασιών της αγοράς ότι μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγή πολιτικής, μια μετατόπιση που θα επηρεάσει τις αγορές σε όλο τον κόσμο.

    Ο σημερινός διοικητής της BOJ, Haruhiko Kuroda, δήλωσε ότι η αύξηση των μισθών κατά 3% είναι απαραίτητη για τη στήριξη του σταθερού πληθωρισμού στο 2%.

    Καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους εργάτες πλησιάζουν στο τέλος, ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας ανακοινώνουν αυξήσεις στους μισθούς, τους βασικούς μισθούς και τα μπόνους για το επόμενο έτος.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πέθανε σε ηλικία 97 ετών ο επίτιμος πρόεδρος της Toyota, ο Σοϊτσίρο Τογιόντα

    Toyota: Εκτίναξη κερδών στο τρίτο τρίμηνο – Διατηρεί συντηρητικές προβλέψεις για το έτος

    Toyota: Ο νέος, 53χρονος CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας που παίρνει τη θέση του εγγονού του ιδρυτή της



    ΣΧΟΛΙΑ