• Business

    To hedge fund του γαμπρού του Clinton επένδυσε στην Ελλάδα και ναυάγησε

    • NewsRoom


    Προς κλείσιμο οδεύει το hedge fund που είχε ιδρύσει ο γαμπρός του Bill Clinton, Marc Mezvinsky, και πόνταρε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αφού έχασε σχεδόν το 90% της αξίας του. 

    Σύμφωνα με το The New York Times, δύο επενδυτές που γνωρίζουν άμεσα το θέμα αλλά προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, υποστηρίζουν ότι δύο χρόνια μετά την ίδρυση του η δραστηριότητα του θα σταματήσει. Το hedge fund με επωνυμία Eaglevale Hellenic Opportunity, είχε συγκεντρώσει 25 εκατ. δολάρια από επενδυτές για να αγοράσουν τραπεζικές μετοχές και ελληνικό δημόσιο χρέος.

    Mezvinsky,1
    Marc Mezvinsky

    Η εταιρεία με έδρα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης ιδρύθηκε από τον Mezvinsky και δύο πρώην συνεργάτες του από την Goldman Sachs και συγκέντρωνε χρήματα  σε μια εποχή που κάποιοι στη Wall Street είχαν ελπίδες για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, για ένα διάστημα ο Mezvinsky  εμφανιζόταν σε συνέδρια των hedge funds προκειμένου να προωθήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

    Το 2014, σε επιστολές τους προς επενδυτές, τόσο ο Mezvinsky όσο και οι συνεργάτες του, εξέφραζαν την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει σύντομα το δρόμο της ανάκαμψης. Ωστόσο, στο τέλος του ίδιο χρόνου, οι ιδρυτές του Eaglevale άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι οι εκτιμήσεις τους για την Ελλάδα ήταν λανθασμένες. Έτσι, σύντομα το fund σταμάτησε να δέχεται νέα κεφάλαια.

    Ο Mezvinsky είναι παντρεμένος με την Chelsea Clinton, κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Bill Clinton και της Hilary Clinton, η οποία είναι υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών προκειμένου να διεκδικήσει την αμερικανική προεδρία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/panama-papers-pios-ine-agnostos-a-anastasiadis-diachiristis-32-off-shore-sto-kolonaki/44270

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/m-damianakis-i-kriton-artos-tolmise-na-prochorisi-se-omologiako-danio-stochos-i-afxisi-poliseon-ke-exagogon/44266



    ΣΧΟΛΙΑ