• Business

    Το δείπνο του ζεύγους Καρρέρ, η συμπαγής ομάδα Μαντζούνη και η νίκη Καραμούζη στο ΣτΕ


    Η στήλη risky games σήμερα αναφέρεται στο δείπνο στην οικία Καρρέρ με επίτιμους καλεσμένους 2 βουλευτές της ΝΔ. Επίσης γιατί ο Ν. Καραμούζης βγήκε κερδισμένος από την διαμάχη με το ελληνικό δημόσιο.

    Καρρερ-ΝΔ

    Προ ημερών το ζεύγος Εδουάρδου Καρρέρ άνοιξε την οικία του στα βόρεια προάστια σε περίπου 100 άτομα. Επίτιμοι καλεσμένοι ήταν δυο βουλευτές της ΝΔ. Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Μάκης Βοριδης. Καλεσμένοι ήταν επίσης διάφοροι επιχειρηματίες , πρώην και νυν τραπεζίτες. Όπως ήταν φυσικό όλοι ρωτούσαν τους δυο βουλευτές πότε θα γίνουν εκλογές. Η απάντηση τους (μάλλον φοβισμένη) ήταν “αφήστε τώρα δεν είναι ώρα για εκλογές. Ας περάσουν μερικοί μήνες ακόμα και βλέπουμε”

    Εδουάρδος Καρρέρ και Ειρήνη Νικολαίδου
    Εδουάρδος Καρρέρ και Ειρήνη Νικολαίδου

    Καραμούζης – Eurobank

    Όταν οι κυβερνήσεις κάνουν ότι τους κατέβει στο μυαλό τότε χάνουν αλλά την πληρώνουν στο τέλος οι Έλληνες πολίτες. Προσέξτε το παρακάτω. Η Eurobank υπό τον Νίκο Καραμούζη είναι η τράπεζα που κέρδισε την υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αναδρομική φορολόγηση των αποθεματικών της που επιβλήθηκε επί εποχής Αλογοσκούφη στο υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα το ΣτΕ με απόφαση του Β Τμήματος έκρινε ότι η διάταξη του άρθρου 8 του νόμου 3513/2006 ήταν αντισυνταγματική καθώς επέβαλε αναδρομική φορολόγηση αποθεματικών.
    Έτσι, η εφορία θα πρέπει να επιστρέψει στην Eurobank 54,5 εκατ. ευρώ. Και επειδή λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν προφανώς η απαίτηση της τράπεζας θα συμψηφισθεί, εφόσον κάποια στιγμή εμφανισθούν κέρδη πριν από φόρους. Ακόμη μεγαλύτερο ποσό από την Eurobank διεκδικεί η Εθνική η υπόθεση της οποίας δεν έχει εκδικασθεί από το ΣτΕ.

    Νίκος Καραμούζης, ετών 63. Πρόεδρος Eurobank
    Νίκος Καραμούζης, ετών 63. Πρόεδρος Eurobank

    Μαντζούνης – Alpha Bank

    Από ότι φαίνεται η Alpha Bank έχει την πιο συμπαγή μετοχική ομάδα καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Ιανουαρίου το 85% (σ.σ 1,16 δισ. μετοχές) του μετοχικού της κεφαλαίου που βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά (χωρίς να υπολογίζεται δηλαδή το 11% του ΤΧΣ) κατεχόταν από 175 επενδυτές που έχουν όλοι τους θέση μεγαλύτερη του 1 εκατ. μετοχών. Οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές κατείχαν, κατά την ίδια ημερομηνία, το 81% των μετοχών, οι εγχώριοι θεσμικοί το 4%, το ΤΧΣ το 11% ενώ τέλος φυσικά και νομικά πρόσωπα κατείχαν το 4%. Προφανώς το γεγονός αυτό φαίνεται να ικανοποιεί την διοικητική ομάδα της τράπεζας υπό τον Δημήτρη Μαντζούνη.

    Βασίλης Ράπανος , Πρόεδρος Alpha Bank. Δημήτρης Μαντζούνης . CEO Alpha Bank.
    Βασίλης Ράπανος , Πρόεδρος Alpha Bank. Δημήτρης Μαντζούνης , CEO Alpha Bank.



    ΣΧΟΛΙΑ