• Business

    Την Τρίτη το πρώτο “crash-test” MLS-ομολογιούχων

    • NewsRoom
    MLS

    Ιωάννης Καματάκης. Πρόεδρος και πρώην Διευθ. Σύμβουλος MLS Πληροφορική


    Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται την Τρίτη, 29 Ιουλίου η συνέλευση Ομολογιούχων, προκειμένου να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για τον διερχόμενο έλεγχο στην ΜLS και την ενδεχόμενη ανάληψη νομικών ενεργειών επί συγκεκριμένων ζητημάτων.

    Επί της ουσίας οι ομολογιούχοι θα κληθούν να αποφασίσουν επί τριών επίμαχων ΚΟΔ και να λάβουν αποφάσεις για το εάν θα τα καταγγείλουν, με το σκεπτικό πως έχουν παραβιαστεί συγκεκριμένοι όροι.

    Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας, οι ομολογιούχοι καλούνται σε επαναληπτική συνέλευση στις 5 Αυγούστου.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ανέθεσε στην ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρία “Deloitte Business Solutions Ανώνυμη Εταιρία Συμβούλων Επιχειρήσεων“ το έργο Ειδικού Ελέγχου, για τις λογιστικές της καταστάσεις.
    Η εταιρεία έκανε λόγο για “ειδικό έλεγχο” στο πλαίσιο κατάρτισης των οικονομικών καταστάσεων της περιόδου που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2019, να εξεταστεί η επαναδιατύπωση των συγκριτικών στοιχείων με εφαρμογή του ΔΛΠ 8, αφού αξιολογηθούν οι επισημάνσεις της Εποπτικής Αρχής.
    Μετά τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα και το μπαράζ παραιτήσεων από την MLS, 5 ομολογιούχοι προχώρησαν σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Το αίτημα απορρίφθηκε σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στις 15 Ιουλιου.
    Oι ομολογιούχοι πάντως, φαίνεται πως προσανατολίζονται στην προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της MLS, με το σκεπτικό ότι παραβιάστηκαν συγκεκριμένοι όροι των ομολογιακών προγραμμάτων, με την εταιρεία να έχει, έως σήμερα, εκδώσει συνολικά τρία ομόλογα, έχοντας αποπληρώσει το ένα από αυτά.



    ΣΧΟΛΙΑ