• Business

    Παρελθόν η έκπτωση του 25% για εμπρόθεσμες πληρωμές φόρων

    • Contributor
    Τα 22 SOS για την επανένταξη στην πάγια ρύθμιση της εφορίας

    Χρήστος Σταϊκούρας


    Στοχευμένες και εξατομικευμένες λύσεις προς τις επιχειρήσεις, αντί των γενικευμένων μειώσεων ή της έκπτωσης φόρου του 25% που ίσχυε για τους εμπρόθεσμους φορολογούμενους, προαναγγέλλουν κυβερνητικά στελέχη, σχολιάζοντας τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Απρίλιο.

    Που σημαίνει ότι η έκπτωση 25% στο ΦΠΑ και στις άλλες φορολογικές υποχρεώσεις τελειώνουν το Μάιο.

    Η κυβέρνηση επιλέγει να καλύψει συγκεκριμένους κλάδους προκειμένου να έχει ολοκληρωμένη εικόνα της ζημιάς που προκάλεσε το lockdown.

    Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, το πακέτο των διευκολύνσεων στην εστίαση και τον τουρισμό, που ξεκινούν την λειτουργία τους από 1ης Ιουνίου.

    Η ίδια πηγή ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πάει σε μία λογική οριζόντιας μείωσης φόρων ή διευκολύνσεων που θα έχουν γενικευμένη προσέγγιση. Αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστούν διευκολύνσεις για τους φορολογούμενους που καλούνται από τον Σεπτέμβριο να πληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις που φαίνεται ότι αφήνει η πανδημία για το τρίμηνο Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.

    Κι αυτό διότι την ίδια περίοδο θα τρέχουν οι πληρωμές του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, αλλά και οι όποιες άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ