• Business

    Tim Cook: O CEO της Apple πούλησε μετοχές της εταιρείας αξίας 41 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Apple: Χρυσό μπόνους 750 εκατ. δολαρίων για τον Τιμ Κουκ

    Tim Cook, CEO της Apple


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, πούλησε μετοχές αξίας περίπου 41 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από φόρους, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη πώλησή του σε περισσότερα από δύο χρόνια, καθώς οι μετοχές της κατασκευάστριας του iPhone υποχωρούν από τα πρόσφατα υψηλά.

    Συγκεκριμένα, ο Cook πούλησε 511.000 μετοχές, όπως αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

    Εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του περίπου 3,28 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας, όπου εργάζεται για περισσότερες από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Η πώληση της μετοχής σημειώθηκε αφότου ο Cook προχώρησε σε μία σημαντική μείωση του μισθού του κατά 40%, στα 49 εκατ. δολάρια, για το 2023.

    Στο πλαίσιο των αλλαγών της αποζημίωσης του, το μπόνους μετοχών που θα λάβει και συνδέεται με την απόδοση της Apple, θα αυξηθεί στο 75% φέτος από 50% προηγουμένως.

    Άλλα στελέχη της Apple αποκάλυψαν επίσης ότι προχώρησαν σε πωλήσεις μετοχών, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροέδρων Deirdre O’Brien και Katherine Adams, που πούλησαν μετοχές αξίας 11,3 εκατ. δολαρίων έκαστος.

    Η τελευταία μεγάλη πώληση μετοχών που είχε πραγματοποιήσει ο Cook ήταν τον Αύγουστο του 2021, όταν ρευστοποίησε μετοχές της Apple αξίας άνω των 750 εκατ. δολαρίων, μετά το κλείσιμο μίας δεκαετίας στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

    Μετά τις παρακρατήσεις φόρων, κέρδισε περίπου 355 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Ιστορικό υψηλό

    Οι μετοχές της Apple κατέγραψαν υψηλό όλων των εποχών τον Ιούλιο και έκτοτε έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 12% εν μέσω του ευρύτερου selloff που σημειώθηκε στον κλάδο τεχνολογίας.

    Η KeyBanc Capital Markets Inc. υποβάθμισε τη μετοχή την Τετάρτη επικαλούμενη την ασθενέστερη προοπτική αύξησης των πωλήσεων της εταιρείας.

    Η μετοχή υποχωρούσε κατά περίπου 1,2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

    Διαβάστε επίσης: 

    H Apple προσφέρει 2 δισ. για τα δικαιώματα της F1!

    Στην αγορά για $17 εκατ. το αρχοντικό του συνιδρυτή των Superdry στα «Χάμπτονς της Αγγλίας»

    Ποιοι rich and famοus διαθέτουν πολυτελή σπίτια στις Σπέτσες 

    ___________________

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ