• Business

    Τι θα απολαμβάνουν οι VIP επισκέπτες του Σκορπιού – Πιο κοντά στην υλοποίηση των σχεδίων του ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ

    Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ


    Πιο κοντά στην υλοποίησή του βρίσκεται το VIPExclusiveClub που σχεδιάζει για τον Σκορπιό ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος αγόρασε το πολυθρύλητο νησί από την Αθηνά Ωνάση το 2012 και αφού βρισκόταν στην κατοχή της οικογενείας της από το 1963.

    Στόχος του είναι η μετεξέλιξη του Σκορπιού, από «οικογενειακό αγροτουριστικό θέρετρο» σε «Πολυτελές Αγροτουριστικό Κατάλυμα – VIP Exclusive Club».

    Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) η πολυτελής τουριστική ανάπτυξη, συνολικής επένδυσης 165 εκατ. ευρώ, θα προορίζεται για VIPάτομα τα οποία εκτός από τη δυνατότητα να απολαύσουν την μοναδική ομορφιά του νησιού θα έχουν στη διάθεσή τους σειρά από αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με αγροτική φάρμα και εγκαταστάσεις οικοτεχνικής προσομοίωσης παραγωγής προϊόντων.

    Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος χωρικού σχεδίου της Στρατηγικής Επένδυσης στον Σκορπιό, νησί του Ιονίου συνολικής έκτασης 830 στρεμμάτων, εγκρίθηκε χθες στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας και οδεύει προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Με βάση τον προϋπολογισμό του έργου οι μελέτες και οι κατασκευές θα κοστίσουν 156,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 76,6 εκατ. προορίζονται για τα κτηριακά έργα, 16,5 εκατ. για τα αθλητικά, 11,9 για τα οδικά και το ελικοδρόμιο, 10,3 εκατ. ευρώ για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και των ακτών και 20,3 εκατ. για τις λοιπές υποδομές. Η συγκεκριμένη επένδυση για την οποία μεριμνά η ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ, ιδιοκτήτρια εταιρεία, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και θα δημιουργήσει 80 άμεσες θέσεις εργασίας 6/μηνης διάρκειας και 40 θέσεις εργασίας 9/μηνης διάρκειας (στοιχεία από το ΕΣΧΑΣΕ).

    Η έγκριση που δίνεται αφορά συνολική δόμηση επί της νήσου 22.000 τ.μ. δηλαδή 4.000 υφιστάμενα προς ανακαίνιση και 18.000 νέα κτίσματα με συντελεστή δόμησης 0,026.

    Οι βασικότερες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν περιλαμβάνουν: 

    Το κυρίως τουριστικό κατάλυμα (Mainresort Α) το οποίο θα εκτείνεται σε δύο επίπεδα. Στο άνω επίπεδο θα υπάρχουν Vip δωμάτια, συνολικής χωρητικότητας 16 ατόμων, 3 πισίνες, καθιστικά (εσωτερικά και εξωτερικά) τεχνητή λίμνη (Lappool) με υποδομές διασκέδασης, (πίστα χορού, πλατφόρμα συναυλιών, σιντριβάνι κλπ.). Στο κάτω επίπεδο θα υπάρχουν  2 Vip δωμάτια, συνολικής χωρητικότητας 8 ατόμων, χώρος SΡΑ, χώρος νυχτερινού κέντρου, αίθουσα προβολών/σινεμά, με χωρητικότητα 50 ατόμων, κ.λ.π.

    Ένα δεύτερο τουριστικό κατάλυμα (MailresortB) – σύμπλεγμα πολυτελών οικίσκων, στην περιοχή του ΡΐnkHouse το οποίο θα αποτελείται από 3 ισόγειους οικιακούς με δύο δωμάτια έκαστος και τα αντίστοιχα μπάνια, συνολικής χωρητικότητας 16 ατόμων, 3 ισόγειους οικίσκους, συνολικής χωρητικότητας 10 ατόμων που έκαστος αποτελείται από χώλ,  ανοιχτές ντουλάπες (walk in closet), μπουντουάρ και το PinkHouse, το οποίο θα είναι σε μορφή βίλλας και αποτελείται από δύο ορόφους (ισόγειο και πρώτο) και περιέχει 3 υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, ένα WC, δύο καθιστικά, τραπεζαρία, χωλ, χώρο γραφείου και κουζίνα, συνολικής χωρητικότητας 10 ατόμων.

    Όσοι επισκεφτούν το νησί θα έχουν στη διάθεσή τους μια πολύ-αθλητική εγκατάσταση (Multisportsfacility), η οποία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 (διεθνών προδιαγραφών) γήπεδο τένις (διεθνών προδιαγραφών) χώρο bowling και γυμναστήριο, ενώ πρόβλεψη υπάρχει για τη δημιουργία σημείου ψυχικής και σωματικής υγείας – Υοga, όπως και για παιδότοπο. Επίσης θα κατασκευαστούν νέοι στάβλοι με συνολική χωρητικότητα 10 αλόγων, με όλες τις απαραίτητες υποδομές φιλοξενίας των αλόγων και Αρένα ιππασίας.

    Ακόμη, για το άθλημα της σκοποβολής έχει διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος σε επιμήκη έκταση της δυτικής πλευράς του νησιού, η οποία προστατεύεται επαρκώς γύρωθε από κατάφυτα υψώματα. Σημειώνεται ότι από το 2015 ιδρύθηκε στο νησί το ερασιτεχνικό σωματείο «Σκοπευτικός Σύλλογος Σκορπιού», με 21 μέλη, που αναγνωρίστηκε από την Ελληνική Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έργα και ημέρες του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ – Όλο το παρασκήνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ: Ολο το παρασκήνιο του Monaco Gate. Οι συλλήψεις, η νονά και τα έργα τέχνης



    ΣΧΟΛΙΑ