• Business

    Τι σηματοδοτεί το deal Υπερταμείου-Microsoft-Byte

    ρηγόρης Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου – Γιάννα Ανδρονοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας – Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος IDEAL Holdings


    Σε μια πολύ σημαντική συμφωνία για την παροχή αδειών χρήσης λογισμικού, προχώρησε το Υπερταμείο, σε συνεργασία με τη Microsoft και τη BYTE του ομίλου Ideal.

    Έτσι η Microsoft συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά στην ελληνική αγορά, ενώ η Byte, που έχει «περάσει» στον όμιλο Ideal, πιστοποιεί την συνεργασία της με τον τεχνολογικό κολοσσό, μεγαλώνοντας παράλληλα τη συμμετοχή της στα έργα πληροφορικής.

    Άλλωστε η Byte αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του ομίλου Ideal, έχει κατέβει αλλά και έχει υλοποιήσει μια σειρά σημαντικών έργων τα τελευταία χρόνια, σε μια περίοδο που ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των υπηρεσιών του δημοσίου αλλά και γενικότερα του δημοσίου τομέα είναι στο επίκεντρο, αποφέροντας μάλιστα πολλά έσοδα στις εταιρείες.

    Η παραπάνω συμφωνία έχει καταρχήν διάρκεια τριών ετών, με το έργο να έχει προϋπολογισμό 5,3 εκατ. ευρώ, και σκοπό έχει το ψηφιακό…lifting του Υπερταμείου και των θυγατρικών της.

    Η συμφωνία μεταξύ των τριών έρχεται στο πλαίσιο του νέου νόμου για τη «Ρύθμιση Θεμάτων Εταιρικής Διακυβέρνησης των Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου» του 2022, ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων την επίτευξη ομιλικών προμηθειών, στις εταιρείες του χαρτοφυλακίου του Υπερταμείου».

    Άλλωστε σκοπός του Υπερταμείου είναι μέσω της επενδυτικής πολιτικής να συνεισφέρει πόρους για την υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, χτίζοντας σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού της περιβάλλοντος.

    Τα οφέλη

    Μέσα από αυτό το deal το Υπερταμείο θα μπορέσει να εξελίξει τις υπηρεσίες του, να οδηγηθεί στη νέα ψηφιακή εποχή, εξοικονομώντας παράλληλα πόρους τόσο για το ίδιο όσο και για τις θυγατρικές του.

    Αυτό το επιτυγχάνει μέσα από την επιτάχυνση της διαδικασίας προμηθειών, επικαιροποιώντας παράλληλα τις τεχνολογικές πλατφόρμες με τη χρήση των πιο πρόσφατων εκδόσεων λογισμικού. Με τον τρόπο αυτό κερδίζει αυξημένη παραγωγικότητα, διαλειτουργικότητα, ασφάλεια και καλύτερη διαχείριση των πόρων πληροφορικής.

    Ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι θα μπορεί να εξοικονομεί πόρους, που θα μπορεί να τους χρησιμοποιήσει σε καλύτερες υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι θα αξιοποιεί οικονομίες κλίμακας μέσω της ομαδοποιημένης προμήθειας μειώνοντας το κόστος αγοράς και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας κατά περίπου 25% σε επίπεδο τριετίας, εξασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων της τάξεως του 1,4 εκατ. ευρώ.

    Αυτό επιτρέπει ευνοϊκότερη τιμολόγηση, καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και απλοποιημένη παρακολούθηση των αδειών λογισμικού σε όλες τις εταιρείες χαρτοφυλακίου. Παράλληλα ευθυγραμμίζεται με τη ρύθμιση θεμάτων εταιρικής διακυβέρνησης, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πλαίσιο για τις θυγατρικές του Υπερταμείου.

    Διαβάστε επίσης:

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου (Ideal): Η εξαγορά των Attica και η επόμενη ημέρα

    Απ. Βακάκης: Με ρυθμούς παραπληγικού σαλιγκαριού η ελληνική οικονομία

    Σημαντώνης: Έκκληση για τον απεγκλωβισμό των πληρωμάτων από την Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ