• Business

    Απ. Βακάκης: Με ρυθμούς παραπληγικού σαλιγκαριού η ελληνική οικονομία

    • Άννα Διανά
    Απόστολος Βακάκης

    Απόστολος Βακάκης, Jumbo


    Ενώ υπάρχει μια σαφής κατεύθυνση αποπληθωρισμού διεθνώς στην Ελλάδα παραμένει μια έντονη κερδοσκοπική τάση επεσήμανε ο επικεφαλής της Jumbo, Απόστολος Βακάκης κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης για την έγκριση της διανομής μερίσματος.

    «Το πιο σημαντικό είναι η προσπάθεια να γεφυρώσουμε το εισόδημα του καταναλωτή με τις τιμές που καλείται να πληρώσει .Οσο αυτό το κομμάτι δεν αποτελεί εθνικό σκοπό- δηλαδή να μην κερδίσουμε σε βάρος του καταναλωτή- θα μπούμε σε μεγάλα προβλήματα. Τα βλέπουμε αλλά δεν μπορούμε να τα αντιληφθούμε. Αντί σύνεσης επικρατεί στην αγορά το ποιος πρώτος θα πάρει τα λεφτά του καταναλωτή» επεσήμανε ο κ. Βακάκης.

    Νωρίτερα, στο περιθώριο της συνέλευσης ο κ. Βακάκης τόνισε ότι κανείς δεν γνωρίζει το μέλλον και πώς θα εξελιχτεί. Όπως είπε το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να προνοεί. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας. Αν δεν προνοήσεις χάνεις. Όπως για παράδειγμα η Μύκονος.

    Χωρίς υποδομή αναπτύχθηκε. Πας στην Τουρκία απέναντι και χάνουν όλοι. Η επιτυχία σταδιακά γίνεται αποτυχία. Και οι άνθρωποι που συμμετέχουν χάνουν.

    Το ίδιο είναι τώρα.  Αναφερόμενος δε στην ελληνική  οικονομία είπε ότι υπάρχει επενδυτική προδιάθεση και αισιοδοξία όταν ο  ρυθμός που κινούμαστε είναι παραπληγικού σαλιγκαριού.

    Η οικονομία πρέπει  να είναι έξω από το πολιτικό παιχνίδι. Η οικονομία είναι μια. Άμα επηρεάζεται η τσέπη του δεν θα ψηφίσει ο ψηφοφόρος.

    Ο κ. Βακάκης τόνισε επίσης πως η ελληνική οικονομία θα μπει σε μεγάλα προβλήματα αν δεν αντιμετωπιστεί η κερδοσκοπία.

    Διαβάστε επίσης

    Συνεργασία Space Hellas-ΟΠΑ για την εκπόνηση Βιομηχανικού Διδακτορικού

    Premia: Βαθμολογία Α στην πιστοληπτική αξιολόγηση από την ICAP

    ΙΟΒΕ: Στο 7,9% η επίδραση της ναυτιλίας στο ΑΕΠ



    ΣΧΟΛΙΑ