• Business

    Θεόδωρος Βενιάμης: Με 33 εκ. δολάρια επανέρχεται στην αγορά ξηρού φορτίου

    Θεόδωρος Βενιάμης

    Θεόδωρος Βενιάμης


    Ο εφοπλιστής και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, φημίζεται για τις έξυπνες κινήσεις του στο χώρο της ναυτιλίας. Μια τέτοια κίνηση φαίνεται να αποτελεί και αυτή που έκανε για λογαριασμό της εταιρείας του, Golden Union. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτιλιακή, προχώρησε στην εξαγορά ενός ακόμη φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου που αποτελεί την τέταρτη προσθήκη πλοίου τέτοιου τύπου για φέτος και τη δεύτερη συνεχόμενη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Η εξαγορά αυτή αφορά το χωρητικότητας 180.000-dwt Mustang (κατασκευής 2016). Το ποσό στο οποίο ανήλθε η πώληση του εν λόγω bulker κυμάνθηκε ανάμεσα στα 32,5 και 33 εκ. δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των brokers, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται επακριβώς. Παρόλα αυτά πιστεύουν ότι η τιμή αυτή κινείται σε λογικά επίπεδα για ένα capesize που προέρχεται από τα ναυπηγεία New Times. Επιπλέον, οι brokers εκτιμούν ότι ο κ. Βενιάμης πλησίασε το ποσό που σχεδίαζε να διαθέσει για την εξαγορά.

    Η πιο πρόσφατη εξαγορά που πραγματοποίησε η Golden Union αφορούσε το χωρητικότητας 76.000-dwt Ocean Rose (κατασκευής 2008) σε μια τιμή που κινήθηκε κάπου ανάμεσα στα 9,4 εκ. και στα 9,5 εκ. δολάρια.

    Ο κ. Βενιάμης είναι ένας εφοπλιστής που μάχεται για την καθιέρωση της ελληνικής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο και για την διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς της σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα απαιτητικό. Στόχος του είναι να εισέλθουν όσα περισσότερα πλοία γίνεται στο ελληνικό νηολόγιο.

    Η Golden Union αποτελεί μια ναυτιλιακή που επιμένει να χρησιμοποιεί την ελληνική σημαία στο στόλο της, τόσο στα νεότευκτα όσο και στα πλοία της που βρίσκονται ήδη στο νερό. Η ναυτιλιακή του κ. Βενιάμη ιδρύθηκε από τον ίδιο και μαζί με τους Γιώργο Γαβριήλ, Μαριάνθη και Χριστόφορο Ανδρεάδη και Ισίδωρο Σαράντητο το 1977, με έδρα τον Πειραιά και αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνόκτητη ναυτιλία. Σήμερα, ο στόλος της ανέρχεται σε 28 πλοία ενώ τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στον κλάδο μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/k-konstantakopoulos-kinisi-pou-ekane-tin-jp-morgan-na-ipoklithi-ke-na-anavathmisi-ti-metochi-tis-costamare/64980

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/statheri-kerdoforia-gia-tin-capital-product-tou-vangeli-marinaki/64879

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/evangelos-pistiolis-dinamiki-epistrofi-ta-kerdi-gia-tin-top-ships/64971



    ΣΧΟΛΙΑ