• Business

    Θ. Μιχαλόπουλος (Microsoft): Πώς προχωρά η επένδυση των 400 εκατ. – Η ανάγκη για «reskilling» των εργαζομένων

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Θεοδόσης Μιχαλόπουλος (microsoft)

    Θεοδόσης Μιχαλόπουλος (microsoft)


    Στα τελευταία στάδια αξιολόγησης και επιλογής των κατάλληλων ακινήτων που θα εγκατασταθούν τα Data Centers στην Ελλάδα βρίσκεται η Microsoft, όπως ανέφερε ο CEO της εταιρείας για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε χθες.

    Υπογράμμισε ότι φιλοδοξία της εταιρείας είναι να περάσει σύντομα στο επόμενο στάδιο, ώστε οι νέες μονάδες να είναι έτοιμες να λειτουργήσουν το 2023. Κάτι που αποτελεί και τον στρατηγικό στόχο της πολυεθνικής. Η αγορά του real estate και όχι μόνο περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τελικές αποφάσεις αναφορικά με τις τοποθεσίες που θα επιλεγούν καθώς πρόκειται για μια σημαντική επένδυση ύψους 400 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα για την ευρύτερη περιοχή.

    Αν και δεν επιβεβαιώνεται από την ελληνική διοικητική ομάδα της Microsoft, η εταιρεία βάση των σεναρίων που κυκλοφορούν φέρεται να εξετάζει σοβαρά το παλιό εργοστάσιο της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» στο Λαύριο καθώς και γειτνιάζοντα οικόπεδα.

    Ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα εκπαίδευσης 100.000 επαγγελματιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και φοιτητές πάνω στα νέα προσόντα που απαιτούνται στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, λέγοντας πως εκφράζεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον απ’ όλες τις πλευρές ενώ τόνισε πως υπάρχουν μεγάλες εταιρείες που δημιουργούν δικά τους προγράμματα εκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού τους.

    «Υπάρχει μια μεγάλη ορμή που δημιουργείται…», σημείωσε χαρακτηριστικά αναφορικά με τα προγράμματα επιμόρφωσης και στάθηκε στην ανάγκη συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα με τον δημόσιο αλλά και μεταξύ των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα ακόμη και εάν πρόκειται για ανταγωνιστές, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι προς το συμφέρον όλων.

    «Αυτή τη στιγμή», είπε μεταξύ άλλων, «υπάρχει ανάγκη να συνδεθεί η πανεπιστημιακή εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, ώστε οι απόφοιτοι ειδικά των τεχνικών σχολών να είναι θωρακισμένοι με τα προσόντα που ζητάνε οι επιχειρήσεις».

    Διαβάστε ακόμη:

    Μιχαλόπουλος (Microsoft): Συνεργασία με ReGeneration για την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας

    Novibet: Ψηφιακό άλμα με σύμμαχο την τεχνολογία της Microsoft

    Microsoft: Έργο τέχνης εμπνευσμένο από το Ταζ Μαχάλ τα νέα γραφεία στην Ινδία

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ