Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla όρισε την τιμή διάθεσης για τις νέες μετοχές που πρόκειται να εκδώσει στα 767 δολάρια ανά μετοχή, με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια άνω των 2 δισ. δολαρίων τα οποία πρόκειται να διατεθούν για την ενίσχυση του ισολογισμού της και γενικότερα για άλλους σκοπούς που αφορούν την εταιρία.
Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει συνολικά 2,65 εκατ. μετοχές, έναντι 767 δολαρίων ανά μετοχή, ήτοι με discount 4,6% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος του τίτλου την Τρίτη, οπότε και ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδια έκδοσης νέων μετοχών.
Ο Έλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla θα συμμετάσχει στην έκδοση, αγοράζοντας μετοχές αξίας 10 εκατ. δολαρίων, ενώ μετοχές αξίας 1 εκατ. δολαρίων πρόκειται να αγοράσει και ο δισεκατομμυριούχος Λάρι Έλισον, ο οποίος μετέχη στο ΔΣ της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Οι αναλυτές αιφνιδιάστηκαν από την αύξηση κεφαλαίου που ανακοίνωσε η Tesla, ιδιαίτερα αφού μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα ο Μασκ είχε δηλώσει ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει, ούτε χρειάζεται να αντλήσει νέα κεφάλαια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Delanie Flynn και Cassidy Kofoed: Οι δύο όχι και τόσο αθώοι ξανθοί άγγελοι στο πλευρό της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Βικτώρια Πατουκιάν (Aghne): Τα πρώτα διατροφικά καλλυντικά, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το μεγαλύτερο εμπόδιο
- Ιδιοκτήτης ακινήτου έβαλε φωτοβολταϊκό στο σπίτι του και έφαγε… πρόστιμο 2.600 ευρώ – Γιατί η εφορία απέρριψε τη φοροέκπτωση για την επιδότηση ενεργειακής αναβάθμισης
- Theon International: Παρά τις αυξημένες επενδυτικές ανάγκες οι αναλυτές παραμένουν θετικοί
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
ΑΑΔΕ: Επιστρέφεται ο ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2014–2019 σε χιλιάδες φορολογουμένους – Για ποιον λόγο και ποιοι το δικαιούνται
Συναγερμός στον Κόλπο του Ομάν: Δεξαμενόπλοιο άλλαξε πορεία προς Ιράν και έχασε επαφή με τη διαχειρίστρια εταιρεία