• Business

    Tesla: Στα 767 δολάρια η τιμή διάθεσης για τις νέες μετοχές

    • NewsRoom


    Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla όρισε την τιμή διάθεσης για τις νέες μετοχές που πρόκειται να εκδώσει στα 767 δολάρια ανά μετοχή, με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια άνω των 2 δισ. δολαρίων τα οποία πρόκειται να διατεθούν για την ενίσχυση του ισολογισμού της και γενικότερα για άλλους σκοπούς που αφορούν την εταιρία.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει συνολικά 2,65 εκατ. μετοχές, έναντι 767 δολαρίων ανά μετοχή, ήτοι με discount 4,6% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος του τίτλου την Τρίτη, οπότε και ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδια έκδοσης νέων μετοχών.

    Ο Έλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla θα συμμετάσχει στην έκδοση, αγοράζοντας μετοχές αξίας 10 εκατ. δολαρίων, ενώ μετοχές αξίας 1 εκατ. δολαρίων πρόκειται να αγοράσει και ο δισεκατομμυριούχος Λάρι Έλισον, ο οποίος μετέχη στο ΔΣ της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Οι αναλυτές αιφνιδιάστηκαν από την αύξηση κεφαλαίου που ανακοίνωσε η Tesla, ιδιαίτερα αφού μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα ο Μασκ είχε δηλώσει ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει, ούτε χρειάζεται να αντλήσει νέα κεφάλαια.



    ΣΧΟΛΙΑ