ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απώλειες σημειώνει η μετοχή της Tesla καθώς ο Έλον Μασκ ανακο΄ξνωσε πως σχεδιάζει να εκδώσει νέες κοινές μετοχές αξίας 2 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα μάλιστα με το CNBC, ο ιδρυτής της Tesla προτίθεται να αγοράσει μετοχές αξίας έως 10 εκατ. δολαρίων.
Η εταιρεία θα προσφέρει 2,65 εκατ. μετοχές μέσω της Goldman Sachs και τη Morgan Stanley.
Τα έσοδα από την διαδικασία αναμένονται να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του ισολογισμού της καθώς και για «γενικότερους εταιρικούς σκοπούς» όπως ανακοίνωσε ο Μασκ.
Η είδηση προκάλεσε ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της Tesla, η οποία υποχώρησε έως και -5%. Αυτή την ώρα η μετοχή έχει περιορίσει τις απώλειες και κινείται στο -3% και τα 743,9 δολάρια.
Πάντως, η κίνηση του Μασκ δεν αιφνιδίασε πολλούς, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που προέβλεπαν πως ο ιδρυτής της Tesla θα εκμεταλλευτεί το τρελό ράλι της μετοχής για να αντλήσει με αυτό τον τρόπο νέα κεφάλαια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μέση Ανατολή: Lufthansa και Air France παρατείνουν την αναστολή πτήσεων – Πώς κινούνται οι αερομεταφορείς
- ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα στη 2η θέση για τη βελτίωση της δημόσιας ακεραιότητας και την καταπολέμηση της διαφθοράς
- Ολυμπία Οδός: Απαγόρευση διέλευσης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων στην Περιμετρική Πατρών – Πώς θα γίνεται η διέλευση
- Γαλλία: Σε ιστορικό υψηλό από το 2019 η πυρηνική παραγωγή – Διπλασιάζει τις εξαγωγές και «φρενάρει» το ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.