• Business

    Tesla: Κατασκευάζει νέα μονάδα παραγωγής μπαταριών στη Σανγκάη

    • Bloomberg
    Έλον Μασκ, CEO Tesla

    Έλον Μασκ, CEO Tesla


    Τοποθεσία στην Σαγκάη απέκτησε η Tesla, με σκοπό να κατασκευάσει μία νέα βιομηχανική μονάδα Megapack, η οποίο θα έχει ικανότητα παραγωγής 10.000 επαναφορτιζόμενων μπαταριών ετησίως, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

    Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία διαχειρίζεται και άλλα έργα που αφορούν αποθήκευση ενέργειας και υπερυπολογιστές, σχεδιάζει καινοτομίες στο εργοστάσιο το α’ τρίμηνο του 2024, ενώ, σύμφωνα με την εταιρεία, η παραγωγή θα ξεκινήσει το δ’ τρίμηνο.

    Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής είναι παρόμοιο με αυτό του παρακείμενου εργοστασίου EV Tesla, το οποίο κατασκευάστηκε το 2019, με τα πρώτα αυτοκίνητα να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής στα τέλη Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

    Η μονάδα στην Σαγκάη, θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο Megapack της Tesla, μετά από αυτή του Lathrop στην Καλιφόρνια.

    Όπως διατείνεται η εταιρεία, το Megapack που θα κατασκευαστεί στη Σαγκάη, θα μπορεί να αποθηκεύσει πάνω από 3,9 MWh ενέργειας, που ισοδυναμεί με την ισχύ που καταναλώνουν σε μία ώρα 3.600 νοικοκυριά.

    Σημειώνεται ότι η επιχείρηση παραγωγής ενέργειας της Tesla, αποτελεί μία ταχέως αναπτυσσόμενη πηγή εσόδων για την εταιρεία.

    Σύμφωνα με εκθέσεις της εταιρείας. η μονάδα κατέγραψε έσοδα 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το γ’ τρίμηνο, αυξημένα κατά 40%, λόγω των πωλήσεων των μπαταριών Megapack.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε Megapack συνοδεύεται από 15ετή εγγύηση και διατίθεται 10 ή 20 χρόνια “εγγύηση απόδοσης” με επιπλέον κόστος.

    Μόλις ένα Megapack φτάσει στο τέλος της ωφέλιμης ζωής του, η Tesla λέει ότι μπορούν να επιστραφεί για ανακύκλωση.

    Η Tesla απαιτεί από τους πελάτες να αγοράσουν μια συμφωνία υπηρεσιών συντήρησης.

    Κάθε Megapack λαμβάνει μια μικρή ετήσια υπηρεσία συντήρησης και μια σημαντική υπηρεσία κάθε δέκα χρόνια.

    Η ετήσια συντήρηση περιλαμβάνει επιθεωρήσεις και καθαρισμό.

    Η δεκαετής συντήρηση περιλαμβάνει, εκτός άλλων, αντικατάσταση της αντλίας και του ανεμιστήρα για το σύστημα θερμικής διαχείρισης και αναπλήρωση ψυκτικού υγρού.

    Διαβάστε επίσης: 

    Blackstone: Εξαγοράζει το 80% της Sony Payment Services

    Παραδοχή πρώην τραπεζίτη: «Συμμετείχα σε φορολογική απάτη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων»

    Ο όμιλος Γκριμάλντι συνεχίζει τα ψώνια λιμενικών τερματικών σταθμών



    ΣΧΟΛΙΑ