• Business

    Blackstone: Εξαγοράζει το 80% της Sony Payment Services

    • Bloomberg
    Steve Schwarzman, CEO της Blackstone

    Steve Schwarzman, CEO της Blackstone


    Το 80% της Sony Payment Services εξαγοράζει η Blackstone, σε ένα deal περίπου 280 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

    Ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο και η Sony Group ανακοίνωσαν τη συναλλαγή σήμερα Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη αναφορά του Bloomberg στο θέμα, ωστόσο δεν έδωσαν οικονομικές λεπτομέρειες για τη συμφωνία.

    Αυτή θα είναι η πρώτη συμφωνία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου της Blackstone στην Ιαπωνία εδώ και δύο χρόνια και η πρώτη της στον χώρο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας.

    Σημειώνεται ότι η Sony Group, λειτουργεί ακόμη μια σειρά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, που περιλαμβάνει τη Sony Bank και τη θυγατρική της Sony Payment.

    Στη συγκεκριμένη συμφωνία με την Blackstone, η Sony Bank θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο 20% στον τομέα των πληρωμών, το οποίο αποτιμάται συνολικά σε 50 δισεκατομμύρια γιεν (350 εκατομμύρια δολάρια).

    Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Sony υποχώρησαν 0,7% στο Τόκιο.

    Ο Όμιλος Sony αναμένει να σημειώσει κέρδος από τη συναλλαγή περίπου 20 δισεκατομμυρίων γιεν σε λειτουργικά έσοδα για το τρίμηνο που λήγει στις 31 Μαρτίου, δήλωσε η εταιρεία σήμερα Παρασκευή.

    Η συμφωνία έρχεται καθώς όλο και περισσότερες ιαπωνικές εταιρείες εξετάζουν την πώληση μη βασικών επιχειρηματικών συμμετοχών, κυρίως σε επενδυτές που επιθυμούν να αυξήσουν την αξία τους.

    Τον περασμένο μήνα, η Panasonic Holdings ανέφερε ότι σχεδιάζει να πουλήσει μέρος της μονάδας συστημάτων αυτοκινήτων της σε θυγατρική της Apollo Global Management.

    Η Sony Payment προσφέρει υπηρεσίες επεξεργασίας πληρωμών για επιχειρηματικούς πελάτες, παρόμοιες με το Square της Block.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιαπωνία, σχεδόν τα δύο τρίτα των πληρωμών εξακολουθούν να γίνονται σε μετρητά, ενώ αναπτύσσεται ο χώρος των ηλεκτρονικών πληρωμών.

    ‘Οσον αφορά την Blackstone, όπως ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, εξετάζει το ενδεχόμενο επενδύσεων και στην Ευρώπη.

    Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων, Steve Schwarzman ανέφερε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ότι η εταιρεία του έχει εντοπίσει μια πληθώρα ευκαιριών για αγορά ακινήτων σε όλη την Ευρώπη.

    Διαβάστε επίσης: 

    Παραδοχή πρώην τραπεζίτη: «Συμμετείχα σε φορολογική απάτη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων»

    Ο όμιλος Γκριμάλντι συνεχίζει τα ψώνια λιμενικών τερματικών σταθμών

    Titan: Συντάχθηκε με την παγκόσμια πρωτοβουλία «Industrial Transition Accelerator» στην COP28



    ΣΧΟΛΙΑ