• Business

    Παπουτσάνης: Στα €47,4 εκατ. ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο

    • NewsRoom
    Μενέλαος Τασόπουλος, CEO Παπουτσάνης

    Μενέλαος Τασόπουλος, CEO Παπουτσάνης


    Η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ ανακοινώνει τον κύκλο εργασιών για το Εννεάμηνο 2023.

    Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 47,4 εκατ. ευρώ (έναντι 53,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022), ήτοι μειωμένος κατά 11%, με την αξία των εξαγωγών να αντιπροσωπεύει το 53% του συνολικού κύκλου εργασιών.

    Στην Ελλάδα ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 22,2 εκατ. ευρώ ενισχυμένος κατά 21%, χάρη στη σημαντική ανάπτυξη της κατηγορίας των επωνύμων προϊόντων και των πωλήσεων στην εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά. Στο εξωτερικό διαπιστώνεται μείωση κατά 28% που προκύπτει κυρίως από τις κατηγορίες παραγωγών για τρίτους λόγω κατάργησης κωδικών από την πλευρά των πολυεθνικών-πελατών, ως συνέπεια της αύξησης του κόστους. Η μείωση του κύκλου εργασιών στην κατηγορία των σαπωνωμαζών οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση που παρατηρήθηκε κατά το έτος 2022, απόρροια των αυξημένων μεταφορικών από τρίτες χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορία αυτή παρουσιάζει αύξηση κατά 16% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

    Στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου ανάπτυξης του κύκλου εργασιών, η Εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με πολυεθνικές και άλλες μικρότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο σαπώνων και καλλυντικών. Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνία με μεγάλη πολυεθνική εταιρεία είναι σε τελικό στάδιο υλοποίησης, με την έναρξη της συνεργασίας να τοποθετείται στο πρώτο τρίμηνο του 2024 και πλήρη υλοποίηση μέχρι το τρίτο τρίμηνο. Αυτή η συμφωνία σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει επιπλέον πωλήσεις περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπάρχουν και σημαντικές προοπτικές περαιτέρω επέκτασης.

    Όσον αφορά τη συνεισφορά των τεσσάρων τομέων δραστηριότητας στα συνολικά μεγέθη, επισημαίνεται ότι το 27% των συνολικών εσόδων προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 20% από πωλήσεις στην ξενοδοχειακή αγορά, το 38% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 15% από βιομηχανικές πωλήσεις ειδικών σαπωνομαζών.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αγόρασε 25.000 ίδιες μετοχές

    Jumbo: Έκτακτη χρηματική διανομή 1,3965 ευρώ ανά μετοχή

    Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 17% στο 9μηνο – Τέλος Νοεμβρίου η έκτακτη χρηματική διανομή 200 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ