• Business

    Tesla: Γερμανικό δικαστήριο «παγώνει» τις προετοιμασίες για το «Gigafactory» στο Βερολίνο

    • NewsRoom

    Elon Musk, Επικεφαλής Tesla


    «Φρένο» στις διαδικασίες για την κατασκευή του νέου «Gigafactory» της Tesla στο Βερολίνο έβαλε ανώτερο γερμανικό δικαστήριο.

    Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο Βερολίνου-Βρανδεμβούργου διέταξε να σταματήσει αμέσως το κόψιμο των δέντρων ενός δάσους για την κατασκευή του νέου «υπέρ-εργοστασίου» της Tesla κοντά στην πόλη του Βερολίνου.

    Η απόφαση του ανώτερου δικαστηρίου έρχεται για να αναιρέσει προηγούμενη απόφαση κατώτερου δικαστηρίου κατά της περιβαλλοντικής ομάδας Gruene Liga, η οποία με προσφυγή της ζητούσε να σταματήσει το κόψιμο των δέντρων και να σωθεί το δάσος. Την περασμένη Παρασκευή, το δικαστήριο της Φρανκφούρτης αποφάσισε υπέρ της Tesla, επιτρέποντάς της να κόψει τα δέντρα για την κατασκευή του νέου εργοστασίου.

    Το δικαστήριο της Φρανκφούρτης ανέφερε ότι το κρατικό Γραφείο Περιβάλλοντος, τμήμα του Υπουργείου Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Προστασίας του Βρανδεμβούργου, δεν βρήκε λόγο για τις ανησυχίες των εναγόντων σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

    H Tesla ξεκίνησε να καθαρίζει τη δασική περιοχή την περασμένη Πέμπτη. Έπειτα από έντονες αποδοκιμασίες από περιβαλλοντικές ομάδες, η εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για να «επαναπατρίσει» την πανίδα του δάσους.

    Με την σημερινή απόφαση του ανώτερου διοικητικού δικαστηρίου, η εταιρεία υποχρεώνεται να σταματήσει αμέσως το καθάρισμα της δασικής περιοχής.



    ΣΧΟΛΙΑ