• Business

    Τεχνική Ολυμπιακή: Ασφαλισμένο υπέρ της Πόρτο Καρράς το ελικόπτερο που έπεσε στον Πόρο

    • NewsRoom
    Steggos

    Κωνσταντίνος Στέγγος, Επικεφαλής Ολυμπιακής Τεχνικής


    Καθησυχαστική πως η πτώση του ελικοπτέρου Α190C στον Πόρο, στο οποίο σκοτώθηκαν ο Έλληνας πιλότος  Νίκος Καρυστινός και δύο Ρώσοι πολίτες, μεταξύ των οποίων ο διάσημος Ρώσος επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Mikhail Abramo, δεν θα έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για την εταιρεία, εμφανίζεται η Τεχνική Ολυμπιακή.

    Το ελικόπτερο ήταν ιδιοκτησίας της «Πόρτο Καρράς» θυγατρικής της Τεχνικής Ολυμπιακής (εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Στέγγου), ωστόσο είχε παραχωρηθεί για διαχείριση και εκμετάλλευση στην εταιρεία IFLY.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των πραγματογνωμόνων που διερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος, το οποίο μεταξύ άλλων προκάλεσε και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του Πόρου, φαίνεται πως αιτία της πτώσης υπήρξε μηχανική βλάβη.

    Η Τεχνική Ολυμπιακή αναφέρει στην ανακοίνωσή της: 

    Σε συνέχεια της από 20.8.2019 ανακοίνωσης της Εταιρείας και ύστερα από προφορικό ερώτημα του Χ.Α., η Εταιρεία διευκρινίζει ότι η πτώση του ελικοπτέρου Augusta A 109 C δεν αναμένεται να έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για τη λειτουργία της Εταιρείας, δεδομένου ότι: α) η πλήρης διαχείριση και εκμετάλλευση του ελικοπτέρου γινόταν από την εταιρεία με την επωνυμία «I FLY ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.» και β) το ελικόπτερο ήταν ασφαλισμένο υπέρ της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε. Η Εταιρεία θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος.



    ΣΧΟΛΙΑ