• Business

    Τάσος Μάνος (ΔΕΔΔΗΕ): 1.400 νέες προσλήψεις μέχρι τον Ιούνιο

    Αναστάσιος Μάνος, CEO του ΔΕΔΔΗΕ

    Αναστάσιος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ


    Σημαντική ενίσχυση σε προσωπικό χρειάζεται ο ΔΕΔΔΗΕ, και η διοίκησή του, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει 1.400 νέες προσλήψεις προσωπικού, ενώ η διαδικασία προσλήψεων ξεκινάει άμεσα με στόχο να έχουν γίνει μέχρι τον Ιούνιο.

    Οι ανάγκες σε προσωπικό προκύπτουν από το σημαντικό έργο που έχει αναλάβει ο ΔΕΔΔΗΕ για την ανάπτυξη του δικτύου του τα επόμενα χρόνια προκειμένου να στηρίξει τους στόχους για ανάπτυξη των ΑΠΕ.

    Ειδικότερα, ο Τάσος Μάνος, διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ στο σύντομο χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ που πραγματοποιήθηκε στις 23/2, είπε “η εταιρία είναι οι άνθρωποί της. Τα 5.500 άτομα της εταιρίας πολλαπλασιάζονται σε 28.000-30.000 με τους συνεργαζόμενους και το οικονομικό αποτέλεσμα υπερβαίνει το 1,5 δις. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει διπλασιάσει τις επενδύσεις του. Από 151 εκ η εταιρία έκλεισε η χρονιά στα 311 εκ. Το 2019 συνδέθηκαν 400-500 έργα ΑΠΕ. Το 2022 συνδέσαμε 5.000 έργα, το ρεύμα ήταν φθηνότερο γιατί έγιναν τόσες συνδέσεις. Το 70% των ΑΠΕ ήταν στο δίκτυο διανομής, όχι μεταφοράς. Το 2019 είχαμε 4 γιγαβάτ ΑΠΕ, στόχος είναι να ξεπεράσουμε το 2023 8,5 με 9 γιγαβάτ. Προσπαθούμε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο».

    Για την ανανέωση του προσωπικού είπε ότι το 2012-2019 υπήρξε μόνο ένα πρόγραμμα προσλήψεων 158 ατόμων που ακόμα δεν ολοκληρώθηκε «Θα υπερβούμε τους 1.400 εργαζόμενους ως τον Ιούνιο». Για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων τόνισε ότι με θα γίνουν ενέργειες για αυτόν τον τομέα.

    Δυνατότητα μετακίνησης από το ΔΕΔΔΗΕ στη ΔΕΗ

    Σημειώνεται, ότι το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που τέθηκε πριν λίγες ημέρες σε διαβούλευση δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ να μεταπηδήσει στη ΔΕΗ, με σχετικές αποφάσεις των δύο Δ.Σ των δύο εταιρειών και μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου. Η δυνατότητα αυτή δίνεται μέχρι το τέλος του 2023.

    Ειδικότερα, το άρθρο 38 προβλέπει τη δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας – (Τροποποίηση παρ. 3Α άρθρου 125 ν.4001/2011).

    Όπως αναφέρει, το πρώτο εδάφιο της παρ. 3Α του άρθρου 125 του ν. 4001/2011 (Α’ 179), τροποποιείται με την προσθήκη της αντίστροφης μεταφοράς προσωπικού από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ Α.Ε.), η σχετική προθεσμία παρατείνεται από τη λήξη της, και η παρ. 3Α διαμορφώνεται ως εξής:

    «3Α. Κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και διαδικασίας, για μεμονωμένες περιπτώσεις μεταφοράς προσωπικού από τη ΔΕΗ ΑΕ προς την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ ή και αντιστρόφως, από τη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ προς τη ΔΕΗ ΑΕ, η μετακίνηση πραγματοποιείται με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο εταιρειών μετά από σχετική αίτηση του ενδιαφερομένου προς αυτά, η οποία υποβάλλεται μέχρι και την 31η.12.2023. Η προϋπηρεσία που έχει αναγνωριστεί από την εταιρεία προέλευσης αναγνωρίζεται πλήρως για όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν».



    ΣΧΟΛΙΑ