• Business

    SVB Financial: Μετοχές 3,6 εκατ. δολαρίων πούλησε ο CEO Γκρεγκ Μπέκερ λίγες μέρες πριν την κατάρρευση

    Γκρεγκ Μπέκερ, CEO SVB Financial

    Γκρεγκ Μπέκερ, CEO SVB Financial


    Μετοχές 3,6 εκατ. δολαρίων φαίνεται πως πούλησε στις 27 Φεβρουαρίου, δύο εβδομάδες πριν την κατάρρευση της SVB Financial ο 54χρονος CEO του ομίλου Γκρεγκ Μπέκερ.

    Ειδικότερα, ο ο Μπέκερ πούλησε 12.451 μετοχές στις 27 Φεβρουαρίου για 3,6 εκατομμύρια δολάρια, με μέση τιμή 287,42 δολάρια η κάθε μία. Εκείνη την ημέρα απέκτησε επίσης τον ίδιο αριθμό μετοχών χρησιμοποιώντας δικαιώματα προαίρεσης μετοχών με τιμή 105,18 δολάρια η καθεμία, σύμφωνα με ένα έντυπο που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κρατώντας τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αμετάβλητη.

    Και οι δύο συναλλαγές έγιναν μέσω καταπιστεύματος που ελέγχει, χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο συναλλαγών που είχε δημιουργήσει στις 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την κατάθεση. Οι επιλογές είχαν οριστεί να λήξουν στις 2 Μαΐου.

    Πριν από αυτή τη συναλλαγή, είχε πουλήσει για τελευταία φορά 12.500 μετοχές της SVB τον Δεκέμβριο του 2021, έναντι 8,7 εκατ. ευρώ με μέση τιμή  698,69 δολάρια η καθεμία. Την ίδια ημέρα άσκησε επίσης δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών για να αποκτήσει 12.500 μετοχές και οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω ενός σχεδίου διαπραγμάτευσης που είχε δημιουργηθεί στις 26 Οκτωβρίου 2021.

    Ο Δημοκρατικός βουλευτής της Καλιφόρνια Ρο Χάνα κατέκρινε την κίνηση του Μπέκερ, ζητώντας να επιστρέψει πίσω τα χρήματα. «Θα πρέπει να γίνει ανάκτηση οποιουδήποτε από αυτά τα χρήματα», είπε ο Χάνα σε συνέντευξή του στην Washington Post. «Θα έπρεπε να πάνε στους καταθέτες».

    «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πριν ρίξουμε αμφιβολίες για τα κίνητρα κάποιου εάν πρόκειται για προγραμματισμένη πώληση εδώ και μήνες», πρόσθεσε. «Χρειαζόμαστε όλα τα γεγονότα να βγουν στη δημοσιότητα πριν βγάλουμε συμπεράσματα», είπε. Εάν υπάρχουν ενδείξεις κακής συμπεριφοράς, η κυβέρνηση «θα μπορούσε να τον μηνύσει», είπε.

    Ο Μπέκερ εντάχθηκε στην εταιρεία πριν από τρεις δεκαετίες ως υπάλληλος δανείων και στη συνέχεια αναρριχήθηκε στην κορυφή της ιεραρχίας. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα με πτυχίο στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Silicon Valley Bank. Από εκεί εργάστηκε σε μια τράπεζα. Όταν ο μάνατζέρ του έφυγε για να εργαστεί στην Silicon Valley Bank, ο Μπέκερ ακολούθησε.

    Πριν γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του SVB Financial Group, ο Μπέκερ συνίδρυσε την SVB Capital, τον επενδυτικό βραχίονα της εταιρείας. Υπηρέτησε επίσης ως πρόεδρος της Silicon Valley Leadership Group από το 2014 έως το 2017 και ήταν μέλος του Συμβουλίου Ψηφιακής Οικονομίας του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ από το 2016 έως το 2017.  Ο ίδιος έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του SVB Financial Group το 2011.

    Διαβάστε επίσης

    Ρίσι Σουνάκ: Η Βρετανία έχει επαρκώς κεφαλαιοποιημένες τράπεζες

    Καταρρέει η First Republic Bank- Βουτιά 75% στη μετοχή της – Ανεστάλη η διαπραγμάτευση13



    ΣΧΟΛΙΑ