• Business

    Η Sun Enterprises βάζει πωλητήριο στο μοναδικό της πλοίο made in China


    Πωλητήριο στο μοναδικό της πλοίο που έχει κατασκευαστεί στην Κίνα, το χωρητικότητας 53.000 dwt Tubarao (κατασκευής 2007 στα ναυπηγεία Chengxi), βάζει η ναυτιλιακή εταιρεία Sun Enterprises, συμφερόντων της οικογένειας Λιβανού, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το TradeWinds.

    Το Tubarao, που θα είναι διαθέσιμο για επιθεώρηση μετά την ολοκλήρωση του δρομολογίου του στο λιμάνι Longku της Κίνας, όπου μεταφέρει φορτίο βωξίτη, αναμένεταο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να πωληθεί έναντι περίπου 6,5 με 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία, που ιδρύθηκε στον Πειραιά το 1968 και δε σχετίζεται με την GasLog του Πήτερ Λιβανού, διαθέτει στόλο αποτελούμενο από 16 τάνκερ, με μέση ηλικία τα 8 έτη και 6 bulkers, με μέση ηλικία 12 έτη (το συνολικό τονάζ και των 22 πλοίων της προσεγγίζει τα 2 εκατομμύρια dwt), ενώ υπό κατασκευή βρίσκεται ένα VLCC στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το 2018. Όλα τα bulkers της είναι τύπου panamax και κατασκευασμένα μεταξύ 2002 και 2006 σε ιαπωνικά ναυπηγεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παναγιώτης Τσάκος: Θα πρέπει να αφήσουμε τους νέους να έρθουν στα καράβια με 1.500 δολάρια το μήνα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Μαρινάκης: Σύσταση buy από την Evercore ISI για τη μετοχή της Capital Product Partners

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Ρέστης: Φήμες θέλουν την EST να απέκτησε πλοίο για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ