• Business

    Στρατηγική κίνηση από την Prada: Εξαγόρασε πανάκριβο κτίριο στην εμβληματική Fifth Avenue της Νέας Υόρκης

    • Bloomberg

    H Miuccia Prada και o σύζυγος της Patrizio Bertelli


    Η Prada προχώρησε στην εξαγορά του κτιρίου που στεγάζει την ναυαρχίδα της, στην εμβληματική Fifth Avenue της Νέας Υόρκης, έναντι 425 εκατ. δολαρίων.

    Η εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ, ιταλική εταιρεία πολυτελών ειδών, μισθώνει το συγκεκριμένο κατάστημά της στο 12όροφο κτίριο που βρίσκεται στο νούμερο 724 του κορυφαίου εμπορικού δρόμου, από το 1997, σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου που επικαλείται το Bloomberg.

    H τοποθεσία του ακινήτου είναι υψηλής στρατηγικής σημασίας, μετά από το μπαράζ επενδύσεων που έχει πραγματοποιηθεί σε κατοικίες, ξενοδοχεία και καταστήματα λιανικής στη συγκεκριμένη περιοχή.

    Η Prada θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον χώρο για το κατάστημά της, τα γραφεία και την αποθήκη της, ανέφερε στο ενημερωτικό σημείωμα.

    Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αψηφούν την παγκόσμια επιβράδυνση, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν μια απροσδόκητη άνοδο τον Νοέμβριο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.

    Ενώ οι αναλυτές αναμένουν να μετριαστεί η ζήτηση το 2024 λόγω της φθίνουσας πορείας των οικονομικών των νοικοκυριών και της επιδείνωσης των πιστωτικών συνθηκών, οι δαπάνες στη χώρα εξακολουθούν να κινούνται σταθερά σε σύγκριση με την Κίνα, όπου η κρίση στην αγορά ακινήτων αναγκάζει τους καταναλωτές να περιορίσουν τα έξοδα.

    Οι Κινέζοι αγοραστές στρέφονται όλο και περισσότερο σε δαπάνες όπως το φαγητό και τα ποτά, αντί για τις πολυτελείς τσάντες.

    Οι πωλήσεις της Prada επιβραδύνθηκαν το τρίτο τρίμηνο, με τα καθαρά έσοδα να διαμορφώνονται χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στα 1,11 δισ. ευρώ (1,18 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Η ετικέτα Prada, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 80% των πωλήσεων, είδε την ανάπτυξή της να επιβραδύνεται στο 5% το τρίμηνο, από 15% το προηγούμενο τρίμηνο.

    Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και οι ευρύτερες παγκόσμιες επιπτώσεις της, είχαν αντίκτυπο στις επιχειρήσεις, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Prada, Andrea Guerra, σε αναλυτές κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα κέρδη τον Οκτώβριο.

    Ωστόσο, ορισμένα brands πολυτελείας έχουν δείξει ανθεκτικότητα εν μέσω της παγκόσμιας επιβράδυνσης της ζήτησης για είδη πολυτελείας.

    Οι πωλήσεις της Hermes εκτινάχθηκαν το τρίτο τρίμηνο, καθώς οι πλούσιοι αγοραστές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ξοδεύουν αφειδώς χρήματα για τις ακριβές τσάντες Birkin και Kelly της γαλλικής εταιρείας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πόλεμος στην Hermes: Ο 80χρονος κληρονόμος, το φιλανθρωπικό ίδρυμα και η υιοθεσία του… κηπουρού

    Ο Dior συνεργάζεται με τη διάσημη σεφ Anne-Sophie Pic για το νέο εστιατόριο Dior στην Οζάκα

    O Christian Louboutin μιλά για τη δημιουργικότητα και τη βιωσιμότητα



    ΣΧΟΛΙΑ