• Business

    Στουρνάρας για deal Alpha με UniCredit: Αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας

    • NewsRoom
    Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής ΤτΕ

    Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής ΤτΕ


    Την ανακοίνωση της προοπτικής μιας μεγάλης συμφωνίας της Alpha Bank με την UniCredit, σχολίασε με ανακοίνωσή της και διοικητής της Τράπεζα της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας. Ο διοικητής συγχαίρει τις δύο τράπεζες για τη δουλειά που έκαναν και τονίζει ότι το deal αντανακλά την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια.

    Αναλυτικά, ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρει:

    «Η Τράπεζα της Ελλάδος καλωσορίζει τη συμφωνία UniCredit και Alpha Bank, την πρώτη σημαντική στρατηγική συμφωνία μεταξύ μιας μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας και μιας συστημικής ελληνικής τράπεζας, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας», αναφέρει σε δήλωσή του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σχολιάζοντας την πολυεπίπεδη συμφωνία που ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, η Alpha Bank με την UniCredit.

    Ο διοικητής της ΤτΕ, υπογραμμίζει ότι η «συμφωνία αυτή αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, όπως αυτή άλλωστε πιστοποιήθηκε από τέσσερις οίκους αξιολόγησης μέχρι τώρα, οι οποίοι χορήγησαν επενδυτική βαθμίδα στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Αντανακλά επίσης και τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

    «Αξίζουν συγχαρητήρια στις δύο τράπεζες, UniCredit και Alpha Bank, για τη συστηματική δουλειά που έκαναν, ώστε να καταλήξουν σε αυτήν τη σημαντική συμφωνία, η οποία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά όλη την ευρωζώνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

     

    Διαβάστε επίσης:

     

    Μεγάλο deal 1 δισ. Alpha Bank με Unicredit για το 9% του ΤΧΣ, την πώληση στη Ρουμανία και την AlphaLife

     

    Big deal Alpha Bank – Unicredit: Τι περιλαμβάνει η στρατηγική συμφωνία για το 9% του ΤΧΣ



    ΣΧΟΛΙΑ