• Business

    Στοά Αρσακείου: Στην τελική ευθεία το project με μεταγραφή στελέχους από τη Σκλαβενίτης

    • NewsRoom
    Στοά Αρσακείου


    Με ένα κορυφαίο στέλεχος της νούμερο ένα αλυσίδας λιανεμπορίου τροφίμων, της Σκλαβενίτης, ενισχύεται το στελεχιακό δυναμικό της Legendary Food που τρέχει το project της Στοάς Αρσακείου.

    Πρόκειται για τον κ. Δημήτρη Ράμφο που είχε επιφορτιστεί με τον τομέα των αγορών της Σκλαβενίτης με εμπειρία μεγαλύτερη από 15 χρόνια στο κόμματί αυτό.

    Είχε παρουσία σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών και με στενή επαφή με τους προμηθευτές και τη βιομηχανία.

    Ο κ. Ράμφος με την εμπειρία του από την μακρά ενασχόληση με το λιανεμπόριο θα αναλάβει τον τομέα των τροφίμων.

    Οι βασικοί πυλώνες στους οποίους θα βασιστεί το εγχείρημα της Legendary Food, αφορούν κατά κύριο λόγο στη δημιουργία ενός food hall με περίπου 20 – 22 καταστήματα, τα οποία στην πλειονότητά τους έχει συμφωνηθεί να μισθωθούν σε επιχειρήσεις. Ωστόσο, το πλάνο της εταιρείας επικαιροποιήθηκε, με επίκεντρο τη μεσογειακή διατροφή.

    Στο συγκρότημα θα κατασκευαστούν έως πέντε καταστήματα fashion retail με πρόσοψη στη Σταδίου, ενώ έχουν ήδη επιτευχθεί συμφωνίες με λιανεμπόρους.

    Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το brand της αγοράς και οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν καταστήματα στη Στοά Ορφέως.

    Το ακίνητο έχει πρόσοψη 90 μέτρων επί της Σταδίου, επί της Αρσάκη, επί της Πανεπιστημίου και επί της Πεσμαζόγλου.

    Θυμίζουμε πως το ακίνητο ανήκει στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διαχειρίζεται τα Αρσάκεια Σχολεία και το Αρσάκειο Μέγαρο.

    Στην εταιρεία, που θα μισθώνει για 35 χρόνια τη στοά, συμμετέχουν ο Πίτερ Οικονομίδης, ο Ευάγγελος Κοντζιάς, ο Πάνος Τριανταφυλλόπουλος, πρώην τραπεζικοί, ενώ βασικός μέτοχος είναι η εφοπλιστική οικογένεια Οικονόμου.

    Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 12 εκατ. ευρώ, εκτός των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν από τους μισθωτές που θα φιλοξενηθούν στη στοά, ενώ το ετήσιο μίσθωμα έχει οριστεί σε 1,2 εκατ. ευρώ.

    Η Legendary Foods έχει μισθώσει τα 12.000 τ.μ. από τη συνολική έκταση των 25.000 τ.μ., δηλαδή τη Στοά Βιβλίου, τη Στοά Ορφέως και το εσωτερικό Αίθριο του Αρσακείου. Στο ακίνητο θα παραμείνει το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι 4 μεγάλες επενδύσεις που θα «απογειώσουν» την οδό Σταδίου

    Αλλαγές στο σχέδιο για την αναγέννηση της Στοάς Αρσακείου

    Πώς η Σκλαβενίτης δίνει νέα ζωή στο όνομα «Πίτσος»



    ΣΧΟΛΙΑ