• Business

    Πώς η Σκλαβενίτης δίνει νέα ζωή στο όνομα «Πίτσος»

    • Άννα Διανά
    Γεράσιμος Σκλαβενίτης, CEO του Ομίλου Σκλαβενίτης

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης, CEO του Ομίλου Σκλαβενίτης


    Στην αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου Πίτσος στην περιοχή του Ρέντη, που πέρασε πριν λίγους μήνες στον έλεγχό του, ετοιμάζεται να προχωρήσει ο όμιλος Σκλαβενίτη.

    Ο leader της αγοράς του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων προχώρησε χθες στη σύσταση εταιρείας που φέρει το όνομα της ιστορικής βιομηχανίας.

    Νέα εταιρεία με μοναδικό μέτοχο την Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη

    «Πίτσος Διαχείριση Ακινήτων Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» είναι το όνομα της νεοσυσταθείσας εταιρείας και μοναδικό μέτοχο έχει την Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη.

    Το όνομα της εταιρείας μπορεί να παραπέμπει στη διαχείριση ακινήτων, όπως και ο βασικός ΚΑΔ να αφορά στην εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων, ωστόσο οι δραστηριότητες, όπως αναφέρονται στο καταστατικό της εταιρείας, εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα. Από τις κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη έως την ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων και από τις υπηρεσίες παροχής γευμάτων σε εστιατόρια self service μέχρι τις υπηρεσίες υπαίθριων χώρων καλλιτεχνικών  εκδηλώσεων.

    Πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες στο πλάνο

    Η συμπερίληψη πολλών και διαφορετικών δραστηριοτήτων στον σκοπό της νέας εταιρείας δεν σημαίνει απαραίτητα και άσκησή τους δίνει όμως ένα στίγμα των προθέσεων του ομίλου να ενισχύσει την εξωστρέφεια και σε άλλους τομείς δραστηριότητας.

    Ειδικότερα με βάση τους δευτερεύοντες ΚΑΔ, η «Πίτσος Διαχείριση Ακινήτων» μπορεί να ασκεί και τις εξής δραστηριότητες:

    «Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, άλλες υπηρεσίες παροχής γευμάτων, ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων, δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων, δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις, εγκαταστάσεις γυμναστικής, εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων, κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη, μεσιτικά γραφεία ακίνητων, οργάνωση συνέδριων και εμπορικών εκθέσεων, υπηρεσίες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, υπηρεσίες θεατρικών αιθουσών, υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο ταχείας εξυπηρετήσεως, με παροχή σερβιρίσματος, υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο, ταβέρνα, ψαροταβέρνα, ψησταριά, με ζωντανή μουσική από ορχήστρα τριών τουλάχιστον οργάνων, με παροχή σερβιρίσματος, υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο, ταβέρνα, ψαροταβέρνα, ψησταριά, χωρίς ζωντανή μουσική η με ορχήστρα λιγότερη των τριών οργάνων, με παροχή σερβιρίσματος, υπηρεσίες παροχής γευμάτων σε εστιατόρια αυτοεξυπηρέτησης (self service), υπηρεσίες στεγασμένων χωρών άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, υπηρεσίες ταξιθέτησης κοινού σε θέατρα και κινηματογράφους, υπηρεσίες υπαίθριων χωρών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, άλλες αθλητικές δραστηριότητες και υπηρεσίες χώρων στάθμευσης».

    Διευθύνων Σύμβουλος ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης

    Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας, που έχει διάρκεια 50 έτη, είναι 300.000 ευρώ και το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούν η Μαρία Σκλαβενίτου στη θέση της προέδρου, ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και ως μέλη στο ΔΣ είναι η Βασιλική Σκλαβενίτου, ο Παύλος Αλιβιζάτος και ο Επαμεινώνδας Αλεξόπουλος.

    Το πρώην εργοστάσιο της Πίτσος στην περιοχή του Ρέντη, το οποίο εξαγόρασε ο όμιλος Σκλαβενίτη από τη BSH Hellas που είχε βγάλει προς πώληση τις εγκαταστάσεις μετά τη διακοπή λειτουργίας της μονάδας της Πίτσος στην Ελλάδα είναι 53.000 τ.μ.

    Βρίσκεται στην οδό Παρνασσού 8, σε οικόπεδο άνω των 51 στρεμμάτων με τις πληροφορίες μέχρι τώρα να κάνουν λόγο για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων είτε προκειμένου να συγκεντρωθούν οι διάσπαρτες παραγωγικές μονάδες είτε ως logistic center χωρίς να αποκλείεται πλέον και το οτιδήποτε άλλο.

    Διαβάστε επίσης:

    Apivita: Επέκταση σε νέες αγορές και στόχευση για τζίρο 67 εκατ. ευρώ

    Vorwerk (Thermomix): Τι σχεδιάζει για την Ελλάδα o γερμανικός κολοσσός που τζιράρει 3 δισ. ευρώ

    Πλώρη για νέες αγορές βάζει η ISOMAT



    ΣΧΟΛΙΑ