• Business

    Στο ΤΑΙΠΕΔ δεν θα βάλουν ποτέ μυαλό


    Στον παλιό, κακό εαυτό του φαίνεται πως επιστρέφει το ΤΑΙΠΕΔ μετά την αποχώρηση του μέχρι πρότινος επικεφαλής του, Στέργιου Πιτσιόρλα.

    Ο Στέργιος Πιτσιόρλας, υπό την ηγεσία του οποίου το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σε σημαντικές αποκρατικοποιήσεις, όπως αυτές του Ελληνικού, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΛΠ, ανέλαβε μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό το πόστο του υφυπουργού Οικονομίας, αφήνοντας έτσι «ορφανό» το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, που βρίσκεται έκτοτε σε αναζήτηση νέου επικεφαλής. Όμως αυτή η διαδικασία αναπλήρωσης του κενού που άφησε πίσω του ο Στέργιος Πιτσιόρλας φαίνεται πως δεν θα είναι καθόλου απλή.

    Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί προσωρινά στη θέση του προέδρου ο νυν διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Λεούσης, που επί των ημερών Πιτσιόρλα λειτουργούσε περισσότερο ως «νούμερο 2» του Ταμείου και εκτιμάται ότι θα μπορούσε να συνεχίσει τη δουλειά από εκεί που την άφησε ο προκάτοχός του.

    Μόνο που το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως έχει άλλη άποψη: σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει ζητήσει τη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ για να εκλεγεί στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου ο Άγγελος Βλάχος, που σήμερα είναι απλό μέλος του συμβουλίου. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θέλει να «εξαφανίσει» τον Αντώνη Λεούση, υποβιβάζοντάς τον σε απλό μέλος του ΔΣ και αναβαθμίζοντας παράλληλα τον «εκλεκτό» της Άγγελο Βλάχο σε ρόλο… υπερταμειάρχη.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πενταμελές ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ έχουν απομείνει πλέον μόνο τρία μέλη (το τρίτο, πέραν των κ. κ. Βλάχου και Λεούση, είναι η εντεταλμένη σύμβουλος Ευαγγελία Τσιτσογιαννοπούλου), χωρίς να είναι σαφές το πότε θα λυθεί αυτό το ζήτημα, που αποτελεί μία ακόμα εκκρεμότητα η οποία βαραίνει το Ταμείο, σε μία περίοδο όπου θα έπρεπε να «τρέχουν» μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, αλλά αντ’ αυτού το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται σε φάση εσωτερικών αναταραχών που δεν επιτρέπει τη λήψη αποφάσεων για να προχωρήσουν αυτές οι αποκρατικοποιήσεις.

    Φαίνεται πως μαζί με τον Στέργιο Πιτσιόρλα έφυγε από το ΤΑΙΠΕΔ και η λογική που επικρατούσε επί των ημερών του…

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΤΧΣ: Αποσύρεται ο Β. Κατσικιώτης από τη θέση του CEO

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρόμος από την εφορία: φτιάχνουν νέο λογισμικό που θα δίνει εντολές για κατάσχεση μετρητών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρίσιμες συναντήσεις: Τι θα πουν οι Έλληνες τραπεζίτες με διεθνείς επενδυτές σε Αθήνα, Λονδίνο, Νέα Υόρκη



    ΣΧΟΛΙΑ