• Business

    Στο στόχαστρο της ING πλοίο ελληνικής εταιρείας για παλιά χρέη προς την OW


    Αγωγή υπέβαλε η ING Bank σχετικά με χρέη προς την OW Bunker που υποστηρίζει ότι έμειναν απλήρωτα από την Global Maritime Investments (GMI), βάζοντας στο «στόχαστρο» ένα πλοίο της ελληνικής Rainbow Shipmanagement. Η δικαστίνα Sarah Vance από το αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης έχει εκδώσει εντολή επίσχεσης του χωρητικότητας 76.000 dwt Theofano (έτος κατασκευής 2002). Εκπρόσωπος της Rainbow δήλωσε ότι το πλοίο δεν έχει ακόμη επισχεθεί και ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο τα δικαστικά αρχεία δείχνουν ότι η εντολή παραμένει σε ισχύ.

    Τα δεδομένα από δορυφόρο του VesselsValue δείχνουν ότι το πλοίο πριν από τέσσερις μέρες βρισκόταν στον Κόλπο του Μεξικού με κατεύθυνση προς τη Νέα Ορλεάνη, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για τη θέση του σήμερα.

    Δικηγόροι της ING, της οποίας το δάνειο ύψους 623,8 εκατομμυρίων ευρώ προς τη χρεοκοπημένη OW Bunker ήταν εξασφαλισμένο από τις αναμενόμενες εισπράξεις της, υποστηρίζουν πως η βρετανική GMI (που χρεοκόπησε το 2015) αγόρασε καύσιμα από την OW τον Οκτώβριο του 2014. Ωστόσο, λένε, δεν έχει αποπληρωθεί χρέος που ξεπερνά τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των τόκων και άλλων επιβαρύνσεων.

    Αν και δεν υπάρχουν κατηγορίες εναντίον της Rainbow, η ING διεκδικεί την επίσχεση του Theofano. Εκπρόσωπος της Rainbow ανέφερε  ότι η εταιρεία είναι ένα από τα θύματα της νομικής διαδικασίας γύρω από την κατάρρευση της OW. Χαρακτήρισε την κατάσταση «άδικη», ωστόσο διευκρίνισε πως η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις σχετικά με το χρέος της GMI.

    Υπενθυμίζεται ότι η δανέζικη εταιρεία-κολοσσός OW κατέρρευσε τον Νοέμβριο του 2014, αφήνοντας πίσω της μία μακρά δικαστική διαμάχη για απλήρωτα χρέη.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/g-ikonomou-theamatika-kerdi-gia-tin-ocean-rig-voutia-gia-ti-dryships/47321



    ΣΧΟΛΙΑ