• Business

    Στο κακουργιοδικείο συνέχισε σήμερα η υπόθεση της Ελλάκτωρ Κύπρου

    Λεωνίδας Μπόμπολας


    Με την κατάθεση μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η εκδίκαση της υπόθεσης του ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) Κόσιης (Λάρνακα) και του ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) Πάφου. Κατηγορούνται φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Helector Cyprus Ltd, θυγατρική του ελληνικού ομίλου «Ελλάκτωρ».

    Η κυπριακή εταιρεία κατηγορείται ότι δωροδόκησε δημόσιους λειτουργούς, προκειμένου να επισπευθεί η διαδικασία αποπληρωμής οφειλών του ΧΥΤΑ Πάφου προς την εταιρεία.

    Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας ο διευθυντής της Eurobank Αντρέας Πίτσιλλου και ο διευθυντής της εταιρείας, που παρείχε γραμματειακές υπηρεσίες στην Helector, Χάρης Ραπτόπουλος.

    Εξάλλου, το ΚΥΠΕ προσθέτει ότι Ανώτατο Δικαστήριο απάλλαξε σήμερα των εκ των κατηγορούμενων στην υπόθεση ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου, Θεοφάνη Λώλο από την Αθήνα, από την κατηγορία με αριθμό 88, που αφορά στο αδίκημα της συνωμοσίας για καταδολίευση του κοινού.

    Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υπό πενταμελή σύνθεση, με την τροποποίηση του κατηγορητηρίου της υπόθεσης και την προσθήκη και της Ελλάδας ως τόπου διάπραξης του αδικήματος παραβιάστηκε η αρχή της ειδικότητας.

    Όπως σημειώνεται το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, που εκδόθηκε εναντίον του κατηγορουμένου, «αναφερόταν σε αδικήματα, που διαπράχθηκαν στην Κύπρο, ενώ το κατηγορητήριο σε αδικήματα που διαπράχθηκαν σε Κύπρο και Ελλάδα». Αν το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης αφορούσε σε αδικήματα που διαπράχθηκαν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει στην Ελλάδα «η αντιμετώπιση του Ελληνικού Δικαστηρίου θα ήταν διαφορετική, εφόσον η ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπει την έκδοση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα κυπριακά δικαστήρια θα προσφύγει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την απόφαση της Επιτροπής Αποκλεισμού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλεισμός-σοκ για τις δραστηριότητες του Ομίλου Μπόμπολα στην Κύπρο για 5 χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ