• Στηρίζουμε τους φοιτητές, επενδύουμε στο μέλλον

    Δημοσιεύτηκε:

    Τριάντα υποτροφίες, 29 για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αλλά και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ, περιλαμβάνει το νέο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE. Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε φοιτητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής έως και τις 22 Οκτωβρίου 2020.

    Για το τρέχον Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2020, το ποσό υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται από φέτος σε 18.750 ευρώ. Για την υποτροφία Ζαχαρίας Πιπερίδης, το ποσό ανέρχεται σε 25.000 ευρώ.

    Επιπλέον, στο πλαίσιο της δέσμευσής της να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των νέων και δη των φοιτητών, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV.

    Η συμβολή του θεσμού των Υποτροφιών COSMOTE ήταν και συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα πολύτιμη στην παρούσα χρονική συγκυρία, ανοίγοντας δρόμους στους νέους που έχει τόσο ανάγκη η χώρα, αρχής γενομένης από τα πρώτα τους ακαδημαϊκά βήματα.

    Όπως έχει, άλλωστε, τονίσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, απηχώντας μια αλήθεια που γνωρίζουμε όλοι λίγο-πολύ, η επένδυση στο μέλλον των νέων είναι επένδυση στο μέλλον της πατρίδας μας, επένδυση για έναν καλύτερο κόσμο.

    «Αν μας έχει διδάξει κάτι η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, είναι ότι αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια ως ευκαιρίες για αλλαγή, μπορούμε να προοδεύσουμε και να πάμε μπροστά. Οι υπότροφοί μας είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτής της θετικής στάσης ζωής. Είμαστε περήφανοι που στεκόμαστε δίπλα τους, στηρίζοντας τα ακαδημαϊκά τους βήματα. Επενδύοντας στο μέλλον αυτών των παιδιών, επενδύουμε στο μέλλον της πατρίδας μας. Σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους μας», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

    Ενδεικτικό της μέχρι τώρα συνεισφοράς του θεσμού στην κοινωνία, αλλά και στην ευρύτερη οικονομία, είναι ότι το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE έχει βοηθήσει, τα τελευταία 18 χρόνια, 700 φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, έχοντας διαθέσει συνολικά 6 εκατ. ευρώ.

     

    Με όραμα τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους, η COSMOTE αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αλλά και τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών, ώστε όλοι να έχουν ισότιμα πρόσβαση στις δυνατότητες της τεχνολογίας. Το 2019, η κοινωνική συνεισφορά της εταιρείας, ανήλθε σε €3,6 εκατ. Περισσότερα στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ 2019.

    Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2020 μπορούν να δηλώσουν οι πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων, σε όλη την Ελλάδα, έως και τις 22 Οκτωβρίου 2020 στο www.cosmote-scholarships.gr.

    Οι βασικοί όροι για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE είναι οι εξής:

    1. Να είσαι μέχρι 20 ετών

    2. Να έχεις επιτύχει την εισαγωγή σου στη σχολή, μέσω του συστήματος Πανελλαδικών Εξετάσεων το 2020

    3. Να είσαι πρωτοετής φοιτητής σε συγκεκριμένες σχολές Πανεπιστημίων της Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ) στην Ελλάδα

    4. Το ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα επιβολής εισφοράς να είναι μικρότερο των 9.000 ευρώ για το Φορολογικό έτος 2019

    5. Μέχρι την ημερομηνία ανακοίνωσης των Υποτρόφων, να μην έχεις λάβει υποτροφία από κρατικό ή ιδιωτικό φορέα μεγαλύτερη των 1.500 ευρώ

    6. Για τους άντρες υποψήφιους, απαιτείται η πιστοποίηση της αναβολής κατάταξής τους στον ελληνικό στρατό, που επαρκεί για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, ή η απαλλαγή τους από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις

    7. Η αίτηση υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά

    Περισσότερες πληροφορίες, όροι συμμετοχής και αιτήσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.