• Business

    Στην Τέρνα το έργο αποκατάστασης των ζημιών του κυκλώνα Ιανός στη Θεσσαλία, με προσφορά 108,4 εκατ.

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    ΤΕΡΝΑ


    Με έκπτωση επί του αρχικού προϋπολογισμού 6% (108,4 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ) η Τέρνα έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος για το έργο «Αποκατάσταση των ζημιών στις υφιστάμενες οδικές καθώς και σε λοιπές υποδομές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανός στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020».

    Αναμετρήθηκε με τις Άβαξ και Ιντρακάτ. Αρχικά η Τέρνα έδωσε έκπτωση 5%, η Άβαξ 4% και η Ιντρακάτ 3%. Η αναθέτουσα αρχή, η Ειδική Υπηρεσία ∆ημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, κάλεσε τις τρεις εταιρείες να δώσουν βελτιωμένη προσφορά όπως και έγινε με την Τέρνα να δίνει ξανά την καλύτερη προσφορά (οι Άβαξ και Ιντρακάτ στη δεύτερη φάση έδωσαν έκπτωση 5% έναντι του 6% της Τέρνα).

    Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου με ΦΠΑ 24% είναι 143 εκατ. ευρώ.

    Το εν λόγω έργο αφορά ειδικότερα την αποκατάσταση των ζημιών επί οδοστρωμάτων, οδικών υποδομών, γεφυρών και εκτέλεσης συνοδών έργων σήμανσης, προστασίας και ασφάλειας, απορροής όμβριων κ.λπ, που προκλήθηκαν από τις φυσικές καταστροφές από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (στο οδικό́ δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και ειδικότερα στους ∆ήμους Καρδίτσας, Αργιθέας και Μουζακίου).

    Διαβάστε επίσης

    H ΤΕΡΝΑ ανάδοχος σε νέο ενεργειακό έργο προϋπολογισμού €20,46 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ