• Business

    Στην εξαγορά του 60% της EMI έναντι 2,3 δις προχωράει η Sony


    Το αστρονομικό ποσό των 2,3 δισ. δολαρίων θα πληρώσει η Sony με σκοπό να αποκτήσει το υπόλοιπο 60% της ΕΜΙ, το οποίο δεν έχει στην κατοχή της.

    Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, έχει τα πνευματικά δικαιώματα 2 εκατομμυρίων τραγουδιών. Όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά, η Sony θα αναδειχθεί στη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία του κόσμου με περισσότερα από 2 εκατ. τραγούδια και με σημαντικούς καλλιτέχνες στο δυναμικό της.Στον κατάλογο της βρίσκονται τραγούδια καλλιτεχνών όπως Queen, Καρόλ Κινγκ, Αλίσια Κις και Φαρέλ Γουίλιαμς.

    «Η SONY διαχειρίζεται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που ανήκουν στην έκδοση της ΕΜΙ. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, η SONY θα γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία εκδόσεων μουσικών έργων στον κόσμο στην πραγματικότητα και στο όνομα» δήλωσε ο Κενισίρο Γιοσίντα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος SONY.

    Μέχρι σήμερα η ΕΜΙ ανήκει σε κοινοπραξία με επικεφαλής τη SONY, ενώ μελλοντικά θα λειτουργεί ως θυγατρική της. Η EMI είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εκδόσεων μουσικής στον κόσμο, ενώ η SONY ήδη κατέχει πνευματικά δικαιώματα, 2,3 εκατομμυρίων έργων τέχνης, μεταξύ αυτών και του καταλόγου των «Beatles».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στη γαλλική αγορά εισέρχεται η Xiaomi Inc.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόστιμο 1,3 δισ. δολαρίων στην κινέζικη ZTE ετοιμάζει ο Τραμπ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η συγγνώμη του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Δεν κάναμε αρκετά»



    ΣΧΟΛΙΑ