• Business

    Στην doValue η διαχείριση τιτλοποιημένων δανείων της Alpha Bank

    • NewsRoom
    Θοδωρής Καλαντώνης - Τάσος Πανούσης (doValue): Δίνουν τον τόνο στην αγορά των «κόκκινων» δανείων

    Ο κ. Αναστάσιος Πανούσης, Διευθύνων Σύμβουλος και ο κ. Θεόδωρος Καλαντώνης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της doValue Greece


    Την ανάληψη της διαχείρισης του Project Neptune της Alpha Bank, που αφορά τιτλοποιημένα δάνεια λογιστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η doValue.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για τμήμα μιας παλαιότερης συναλλαγής 1,1 δισ. ευρώ, το οποίο αγόρασε η Fortress Investment Group από την Alpha Bank το 2020 και στη συνέχεια δόθηκε η διαχείριση στην CEPAL.

    Ακολουθεί η ανακοίνωση της doValue:

    «Η doValue S.p.A. («doValue» ή η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, μέσω της θυγατρικής της doValue Greece, της έχει απονεμηθεί νέα εντολή εξυπηρέτησης που εκπροσωπεί πρόσθετη Ακαθάριστη Λογιστική Αξία περίπου 500 εκατ. («Project Neptune»).

    Η εργασία είχε ήδη αναφερθεί στο πλαίσιο των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων του 2021 που παρουσιάστηκαν στοαγορά στις 18 Φεβρουαρίου 2022.

    Σημειώνεται ότι το 2020, μια οντότητα συνδεδεμένη με κεφάλαια που διαχειρίζεται η Fortress Investment Group απέκτησε χαρτοφυλάκιο από την Alpha Bank με Ακαθάριστη Λογιστική Αξία περίπου 1,1 δισ. ευρώ και ανέθεσε τη μεταβατική εντολή εξυπηρέτησης στην ελληνική υπηρεσία εξυπηρέτησης CEPAL.

    Με το Project Neptune, η doValue θα αναλάβει ως μακροπρόθεσμος servicer τη διαχείριση περίπου του 50% του αρχικού χαρτοφυλάκιο 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά την ενσωμάτωση, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Απριλίου 2022. Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια που χορηγούνται σε Επιχειρήσεις και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις εξασφαλισμένα με ακίνητα στην Ελλάδα.

    Το Project Neptune είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα για την doValue στην Ελλάδα για να καθιερωθεί ως κορυφαίος servicer και ακολουθεί την ανάθεση του Project Frontier (τιτλοποίηση HAPS από Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος χαρτοφυλακίου περίπου 5,7 δισ. Ακαθάριστης Λογιστικής Αξίας το οποίο ανατέθηκε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας στην doValue που ενεργεί σε κοινοπραξία με τη Fortress and Bain) και Project Mexico (τιτλοποίηση HAPS από την Eurobank χαρτοφυλακίου περίπου 3,2 δισεκατομμύρια ακαθάριστης λογιστικής αξίας, όπου η doValue, μέσω της doValue Greece, κατάφερε να διατηρήσει την εντολή εξυπηρέτησης προσφέροντας backstop στην Eurobank και μεταπωλώντας το χαρτοφυλάκιο στο πλαίσιο του ένας εξειδικευμένος επενδυτής)».

    Διαβάστε επίσης:

    doValue: Νέες καινοτόμες digital υπηρεσίες εξυπηρέτησης για τους οφειλέτες



    ΣΧΟΛΙΑ