ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην Deutsche Telekom θα απευθυνθεί το ΤΑΙΠΕΔ για την εξαγορά του 5% των μετοχών του ΟΤΕ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως άλλωστε αναμενόταν, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την εξαγορά του εν λόγω πακέτου από θεσμικούς επενδυτές.
Η Deutsche Telekom, η οποία σήμερα κατέχει το 40% του ΟΤΕ, έχει περιθώριο 60 μέρες για να αποφασίσει αν θα εξαγοράσει ή όχι το συγκεκριμένο ποσοστό.
Η τιμή με την οποία θα εξαγοράσει το πακέτο μετοχών η γερμανική εταιρεία θα είναι η μέση τιμή της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών τις τελευταίες 20 μέρες πριν από την ημέρα της υποβολή της πρότασης
Το 5% θεωρείται ουσιαστικά το τελευταίο «πακέτο» μετοχών του δημοσίου στον ΟΤΕ. Έπειτα από τη διάθεσή του το ελληνικό Δημόσιο θα διατηρεί συμμετοχή 1% στην τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση άμεσα και έμμεσα άλλο ένα 4%, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του ΙΚΑ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό το «πακέτο» ποιος θα το πάρει; Λήγει η προθεσμία για το 5% του ΟΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχάλης Τσαμάζ: Η πορεία του «παθιασμένου ηγέτη» του ΟΤΕ που έβαλε για στόχο την κορυφή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Labubu: Κόπασε η φρενίτιδα – Εξανεμίστηκαν 13 δισ. δολ. από την κεφαλαιοποίηση της Pop Mart – mononewsTV
- Κικίλιας σε ΓΓ ΙΜΟ: «Στηρίζουμε το πλαίσιο του ΙΜΟ για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας, αλλά απαιτούνται βελτιώσεις»
- 30 χρόνια Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη – 30 χρόνια προσφοράς
- Πρεμιέρα στο Champions League με αμέτρητες αγορές και μακροχρόνια στοιχήματα από το Πάμε Στοίχημα
