• Business

    Στοιχηματική φρενίτιδα λόγω Euro- Αγριεύει το κυνήγι για παράνομους book και ανεξέλεγκτους τζίρους


    Στην ανατολική πλευρά της Κίνας, βρίσκεται η πόλη Hangzhou, στην οποία ο κατατρομαγμένος κ. Li, παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τον σπουδαίο Cristiano Ronaldo να χάνει το penalty ενάντια στην Αυστρία σε αγώνα του φετινού Euro. Ο ίδιος είναι ένας από τους χιλιάδες φανατικούς “τζογαδόρους” που στοιχηματίζουν μεγάλα ποσά στις ομάδες που πιστεύουν πως θα κερδίσουν. Το παράνομο στοίχημα ωστόσο, δεν αποτελεί καινούργιο φαινόμενο, παρόλα αυτά πλέον έχει πάρει “τρομακτικές” διαστάσεις.

    Euro 2016

    Συγκεκριμένα, το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες Κινέζους “παίχτες”, οι οποίοι έχουν καταφέρει να μετατρέψουν τον παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο σε κερδοφόρες επιχειρήσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η έντονη δραστηριότητα τους έχει παρατηρηθεί και μέσα από την χρήση εφαρμογών από παγκόσμιες εταιρείες – κολοσσούς, όπως για παράδειγμα, της Tencent και της Alibaba Group Holding Ltd. Η αστυνομία της Κίνας κάνει σημαντικές προσπάθειες ως προς τον εντοπισμό της πηγής, από την οποία προέρχεται αυτή η παράνομη δραστηριότητα.

    Παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας όμως, υπάρχουν πολλοί “παράνομοι” παίχτες, που “ξεπήδησαν” κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, γεγονός που έχει κάνει τον εντοπισμό αυτών να μοιάζει πλέον αδύνατος.

    gambling

    Οι αστυνομικές αρχές της Κίνας έχουν αναφέρει, πως η παράνομη δραστηριότητα της χώρας, όσον αφορά τον ηλεκτρονικό τζόγο, έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία της περιοχής Guangdong, συνέλαβε 147 άτομα και “πάγωσε” λογαριασμούς των 100 εκατ. yuan.

    Οι κινέζικες εταιρείες Alibaba και Tencent έχουν λάβει  μέτρα για τον εντοπισμό των πηγών αυτής, της παράνομης δραστηριότητας.

    Η επενδυτική “άνθιση” που ζει η χώρα, όσον αφορά το ποδόσφαιρο, είναι αυτή που έχει προκαλέσει και την ανάπτυξη τέτοιου είδους παιχνιδιών. Πλέον Κινέζικες εταιρείες επενδύουν σε ποδοσφαιρικά clubs, εκτός συνόρων, ενώ κάνουν συμφωνίες με πολλά μηδενικά με κορυφαίους ποδοσφαιριστές.

    Μάλιστα, με την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον του κινεζικού λαού, οι οποίοι θέλουν και ποντάρουν γι’ αυτό τα χρήματα τους.

    Τέλος η υπηρεσία Bao είναι η υπεύθυνη οργανώτρια μιας διαδικτυακής ομάδας στοιχημάτων, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα οργανώσει ένα στοιχηματικό “κουμπαρά” το ποσό του οποίου θα φτάσει τα 5 εκατ. yuan, ενώ θα υπάρχει σε αυτό, συμμετοχή παιχτών άνευ προηγουμένου.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/o-filathlos-tin-megaliteri-agonia-afto-euro-pios-tha-pari/58217



    ΣΧΟΛΙΑ