• Business

    Στη μέση του εμπορικού πολέμου και η Tesla: Αυξάνει τις τιμές μοντέλων στην Κίνα

    Elon Musk: Πώς κέρδισε 36 δισ. δολάρια σε μία ημέρα - Ένα τρισ. δολάρια η αξία της Tesla

    Έλον Μασκ


    Στη «μέση» του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχει βρεθεί και η Τesla, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις τιμές στα μοντέλα S και X κατά περισσότερο από $20.000 στην Κίνα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Electrek.

    Η Κίνα επέβαλε δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών αυτοκινήτων ως απάντηση στην κίνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας $34 δισ.

    Οι τιμές των μοντέλων S και X αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κατά $22.600 ως $37.600, σύμφωνα με το Electrek.

    Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Έλον Μασκ σχεδίαζε να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Κίνα και βασιζόταν στην κινεζική αγορά για δώσει ώθηση στις πωλήσεις της.

    Τον Μάιο η Tesla είχε μειώσει κατά $14.000 την τιμή του μοντέλου X στην Κίνα μετά τις περικοπές δασμών που ανακοίνωσε το Πεκίνο.

    Όπως επισημαίνει το Reuters, το 17% των συνολικών εσόδων της Tesla το 2017 προήλθε από την αγορά της Κίνας.

    Οι εταιρίες οχημάτων φαίνεται να είναι οι πρώτες που δέχτηκαν τις επιπτώσεις των αυξανόμενων δασμών στο παγκόσμιο εμπόριο. Η απόφαση της Tesla ακολουθεί την κίνηση της BMW, η οποία ανακοίνωσε την Παρασκευή πως σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές των αυτοκινήτων που κατασκευάζει στο Σπάρτανμπουργκ, στη Νότια Καρολίνα, καθώς δεν θα είναι σε θέση να «απορροφήσει πλήρως» τους νέους δασμούς που επέβαλε η Κίνα στις εισαγωγές μοντέλων που έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ.

    Νωρίτερα, η Η Harley Davidson ανακοίνωσε ότι μεταφέρει μέρος της παραγωγής της εκτός ΗΠΑ, αφού οι δασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις μηχανές της αυξήθηκαν, φτάνοντας στο 31% από 6% που ήταν προηγουμένως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξεκίνησαν οι πρώτες επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου – Η BMW αυξάνει τιμές αυτοκινήτων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπούμερανγκ οι δασμοί του Τραμπ: Η Harley Davidson μεταφέρει μέρος της παραγωγής εκτός ΗΠΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ο Τραμπ πάτησε το «κουμπί» του εμπορικού πολέμου – Πώς αντιδρά το Πεκίνο



    ΣΧΟΛΙΑ