• Business

    Στέγγος: Από το Πόρτο Καρράς στα… υψηλά ναυλοσύμφωνα και το πάρτι στην Τεχνική Ολυμπιακή

    Τεχνική Ολυμπιακή: Στα 4,8 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών και θετικά EBITDA στο 9μηνο

    Κωνσταντίνος Στέγγος, Πρόεδρος Τεχνικής Ολυμπιακής


    Σε υψηλά 17 μηνών και στα 2 ευρώ με την αποτίμηση να ξεπερνάει πλέον τα 81 εκατ. ευρώ, βρέθηκε χθες η Τεχνική Ολυμπιακή της οικογένειας Στέγγου.

    Και ο λόγος δεν είναι άλλος από την εν εξελίξει αύξηση των ναύλων, αφού το στοίχημα στη ναυτιλία, φαίνεται ότι βγήκε, σε αντίθεση με άλλες επενδύσεις του παρελθόντος, όπως η εξαγορά του εμβληματικού ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς προ εικοσαετίας.

    Ωστόσο, τα 98,1 εκατ. ευρώ που ήταν το καθαρό ποσό από τα 205 εκατ. που προσέφερε ο Ιβάν Σαββίδης για την ιστορική ξενοδοχειακή μονάδα της Χαλκιδικής, ήταν η «μαγιά» για το άνοιγμα της οικογένειας Στέγγου, σε νέες θάλασσες.

    Η μετοχή χτυπάει το ένα υψηλό μετά το άλλο, δεδομένου ότι τα υψηλά ναυλοσύμφωνα δεν έχουν αποτυπωθεί στην τιμή της, όπως θεωρεί η αγορά.

    Η μετοχή ξεπέρασε τα 1,9640 ευρώ, επίπεδα τα είχε να δει από τον Απρίλιο του 2020, όταν είχε βγει η είδηση ότι πούλησε το Πόρτο Καρράς σε εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

    Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους ο τίτλος ενισχύεται περίπου 40%.

    Μάλιστα, η κίνηση της μετοχής είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των αναλυτών που ζήτησαν ενημέρωση από την διοίκηση, κάτι που έγινε για πρώτη φορά.

    Η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής είχε πει λοιπόν προ διμήνου για τις επενδύσεις στα καράβια που έχουν αρχίσει ήδη να αποδίδουν τα πρώτα μερίσματα και τα οποία θα αποτυπωθούν στα αποτελέσματα εξαμήνου.

    Μάλιστα όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Στέγγος «η αγορά έχει πάρει φωτιά και ήδη έχουμε συμβόλαια για ναύλα 2-3 χρόνια μπροστά».

    Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε ότι : καράβι με ναύλο στα 28 χιλ. δολάρια που είναι ήδη υψηλό, γίνεται αυτή την περίοδο συζήτηση για μία 5ετία στις 45 χιλ. δολάρια.

    Πόρτο Καρράς

    Σχετικά με το Πόρτο Καρράς η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής είχε αναφέρει ότι συνεχίζει να υπάρχει η διαφορά στο τίμημα με τον αγοραστή, ενώ η εκκρεμότητα με τους χρονομισθωτές έχει περιοριστεί στις 150 χιλ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι η πώληση του Πόρτο Καρράς στον Ιβαν Σαββίδη είχε κλειδώσει εδώ και ένα χρόνο με τίμημα 205 εκ. ευρώ.

    Ωστόσο στο πόρισμα του ο ανεξάρτητος σύμβουλος κατέθεσε ότι από το συνολικό τίμημα των 168,88 εκατ. ευρώ θα πρέπει να εκπέσουν 70,7 εκατ ευρώ για χρηματοοικονομικές και λοιπές υποχρεώσεις.

    Έτσι το τελικό τίμημα της πώλησης ανέρχεται σε 98,1 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ