• Business

    Στέλιος Κανάκης: Επιστρέφει στους μετόχους 2,1 εκατ. ευρώ


    Την επιστροφή του ποσού των 2,1 εκατ. ευρώ προς τους μετόχους αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση της Στέλιος Κανάκης ΑΒΕΕ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

    Το ποσό των 2,1 εκατ. ευρώ θα προκύψει από τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, μέσω της μείωσης της αξίας της κάθε μετοχής κατά 0,28 ευρώ, από 0,61 ευρώ σε 0,33 ευρώ.

    Στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,28 ευρώ ανά μετοχή (έναντι 0,08 ευρώ πέρυσι), συνέβαλε, κατά τον κ. Κανάκη, το γενικότερο κλίμα και περισσότερο η χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας, με την παραγωγή θετικών ταμειακών ροών και την αύξηση των διαθεσίμων της (η εισηγμένη έχει μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις)

    Το πρώτο πεντάμηνο της φετινής χρονιάς ξεκίνησε με μικρή αύξηση στον κύκλο εργασιών, με τη διοίκηση της εταιρείας να ευελπιστεί πως η καλή πορεία θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο του έτους. Ειδικότερα παράγοντες που φαίνεται να επηρεάζουν θετικά είναι η κάποια ανάκαμψη της οικονομίας (πχ +2,3% στο ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου), η αύξηση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος, αλλά και η συνεχιζόμενη ενίσχυση-διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας.

    Παράλληλα, οι μέτοχοι ενέκριναν την πρόταση για την έναρξη προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, κατά το ανώτατο όριο των 750.000 μετοχών, με εύρος τιμής αγοράς τα 2 έως 5 ευρώ/μετοχή.

    Τέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, η διοίκηση της εταιρείας σημείωσε:

    • Οι βασικοί μέτοχοι (κατέχουν το 80%) δεν έχουν σκεφτεί μέχρι τώρα το ενδεχόμενο να περιορίσουν το ποσοστό τους προκειμένου να αυξηθεί η διασπορά και η εμπορευσιμότητα του τίτλου στο ΧΑ.

    • Δεν υπάρχει πρόθεση εξόδου της εταιρείας από το ΧΑ. «Το χρηματιστήριο αποτελεί αναπτυξιακό μονόδρομο για όσες επιχειρήσεις έχουν σωστή κουλτούρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στέλιος Κανάκης.

    Κανάκης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΒΕΠ: Να βρεθεί άμεση λύση για το θέμα επιβολής ΦΠΑ στη ναυτιλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SZ: Mαξιλάρι δισεκατομμύριων αντί ενδεχομένης ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ για 950.000 φορολογούμενους: Θα πληρώσουν αυξημένο ΕΝΦΙΑ έως 200 ευρώ-Δείτε σε ποιες περιοχές



    ΣΧΟΛΙΑ