• Business

    Αποκλειστικές δηλώσεις στο mononews του Στέλιου Χατζηϊωάννου: Σε ποια ελληνική εταιρεία ενδιαφέρεται να επενδύσει ο «Mr Easyjet»

    Sir Στέλιος Χατζηιωάννου


    Μετά την απόκτηση σειράς ακινήτων, ο Στέλιος Χατζηϊωάννου βρίσκεται πολύ κοντά σε μια νέα επένδυση στην ελληνική αγορά. Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας επιχειρηματίας εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τους ιδρυτές της ιστοσελίδας Ferryhopper. Πρόκειται για την πρωτοποριακή πλατφόρμα κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων των Βασίλη Λαχανά, Παναγιώτη Σαράφη και Χρήστου Σπαθαράκη, η οποία κέρδισε το μεγάλο έπαθλο των 30.000 ευρώ στο βραβείο που θέσπισε το ίδρυμά του.

    Η Ferryhopper είναι η πρώτη και μοναδική πλατφόρμα που παρέχει τη δυνατότητα συνδυασμού ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τη διασύνδεση νησιών που δεν έχουν απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση. Επιπλέον, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κάνει συνδυασμένη αναζήτηση και κράτηση πολλαπλών ταξιδιών (island hopping) και να οργανώσει το ταξίδι του στα ελληνικά νησιά ακόμη πιο εύκολα.

    Ο κ. Χατζηϊωάννου, μιλώντας στο mononews.gr, τόνισε ότι η ιδέα του Ferryhopper είναι πολύ καλή, και αποκάλυψε πως σκοπεύει να συνεργαστεί με τους ανθρώπους της εταιρείας. «Σκεφτόμαστε να παραχωρήσουμε το δικαίωμα χρήσης του ονόματος easy και να δημιουργήσουμε την πλατφόρμα easyferry». Αυτή την στιγμή, σημείωσε, δεν υπάρχει ιστοσελίδα που έχει συγκεντρωμένα όλα τα δρομολόγια και τις τιμές, αντίθετα, κάθε ακτοπλοϊκή έχει το δικό της σύστημα κράτησης.

    Ο Στέλιος Χατζηιωάννου με τους ιδρυτές του Ferryhopper

    Σκέψεις και σχέδια υπάρχουν και για την αλυσίδα του ομίλου του, την Easyfood store, του σούπερ μάρκετ που παρέχει τα απολύτως απαραίτητα σε τιμές κόστους. Παρότι οι τιμές των ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας είναι αρκετά υψηλές για να στεγάσουν ένα τέτοιο κατάστημα, ο κύπριος επιχειρηματίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη δημιουργία του πρώτου καταστήματος easyfood στην Ελλάδα.

    Ο Στέλιος έγινε ευρύτερα γνωστός για τη δημιουργία της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους easyJet το 1995, σε ηλικία μόλις 28 ετών. Το 2000, η εταιρεία που έφερε την επανάσταση στις ευρωπαϊκές αεροπορικές μεταφορές, εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου – παραμένοντας ο ίδιος και η οικογένεια του οι μεγαλύτεροι μέτοχοι με ποσοστό σχεδόν 37%.

    Το 2006, στην ηλικία των 39 ετών, ο Στέλιος έλαβε τον τίτλο του ιππότη από την ΗΜ Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ για τις υπηρεσίες του στην επιχειρηματικότητα. Από το 2009 διατελεί ως Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κύπρου στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Είναι απόφοιτος του London School of Economics και έχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.



    ΣΧΟΛΙΑ