• Business

    ΣτΕ: Έχασαν τη μάχη οι παλαιοί μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

    • Ρεγγίνα Σπυράτου
    Συμβούλιο Επικρατείας ΣτΕ


    Έχασαν τη νομική μάχη οι παλιοί μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που αντιδρούσαν στη μετάβαση του στη νέα εποχή του Τ.Τ. Ελλάδος.

    Επτά χρόνια μετά την προσφυγή που κατέθεσαν οι 2.800 παλαιοί μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος, το Συμβούλιο της Επικρατείας δημοσίευσε την απορριπτική απόφαση του (υπ΄ αριθμ. 1248/2019).

    Οι μέτοχοι ζητούσαν να ακυρωθεί η με αριθμό 2124/Β9 απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών και η απόφαση της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τον καθορισμό της διαφοράς της αξίας μεταξύ παθητικών και ενεργητικών στοιχείων τα οποία μεταβιβάσθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος στο νέο Τ.Τ. Ελλάδος.

    Οι μέτοχοι ζητούσαν, επίσης, να ακυρωθεί το από 4.12.2012 έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος με το οποίοι εκδηλώθηκε η άρνησή της να τους χορηγήσει στοιχεία όπως και τα έγγραφα: 1) περί βιωσιμότητας του Τ.Τ., 2) για τη σύσταση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος (Νέο Τ.Τ. Ελλάδος), 3) για το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου που ανερχόταν στα 500.000.000 ευρώ, 4) για την μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Τ.Τ. και 5) τον ορισμό των μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.



    ΣΧΟΛΙΑ