• Business

    ΣτΕ: 2,6 εκατ. ευρώ θα πληρώσει στο Δημόσιο η Coca-Cola Ηοldings BV

    Η πρόεδρος της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Μαίρη Σαρπ (Κ), εισέρχεται στην αίθουσα του Ανωτάτου Δικαστηρίου

    Η πρόεδρος της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Μαίρη Σαρπ (Κ), εισέρχεται στην αίθουσα του Ανωτάτου Δικαστηρίου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)


    Στο δημόσιο ταμείο για να πληρώσει 2,6 εκατ. ευρώ στέλνει το Συμβούλιο της Επικρατείας την Coca-Cola Ηοldings BV. Το ποσό αφορά πρόσθετους φόρους, διαφορές φόρων και πρόστιμα που είχαν καταλογιστεί στην εταιρεία από το 2008 και μετά, για τα οποία το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε τώρα ότι ορθώς καταλογίστηκαν.

    Έτσι, με 5 αποφάσεις του, το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμες και αλυσιτελείς τις προσφυγές της εταιρείας.

    Διεκδικούσε να αναιρεθούν αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, το οποίο, ομοίως με το Πρωτοδικείο, είχε «χρεώσει» στην Coca Cola τα 2,6 εκατ.ευρώ.

    Οι διαφορές φόρων, πρόσθετων φόρων και προστίμων αφορούν ανακριβείς δηλώσεις παρελθόντων ετών, αρχής γενομένης το 2008.

    Τότε ο προϊστάμενος του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου διαφώνησε με τον τρόπο φορολόγησης των κυπριακής προέλευσης μερισμάτων της Coca-Cola και εξέδωσε φύλλα ελέγχου φόρου εισοδήματος.

    Έτσι, καταλογίστηκαν στην εταιρεία διαφορές κύριου φόρου εισοδήματος, πρόσθετοι φόροι που φτάνουν το 200%, προσαυξήσεις και πρόστιμα που φτάνουν το 30% επί της διαφοράς του κύριου φόρου που καταλογίστηκε στην εταιρεία.

    Μέχρι τότε, η φορολόγηση των μερισμάτων της αλλοδαπής γινόταν με τη σχετική διμερή σύμβαση φορολόγησης με μειωμένο συντελεστή και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν ζητήσει την επιστροφή ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

    Διαβάστε επίσης:

    Αύριο τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ

    Ταμείο Ανάκαμψης: Έχουν ενταχθεί έργα άνω των 10 δισ. ευρώ – Προστέθηκαν επιπλέον 57

    Attica Bank: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πώληση 6 ακινήτων της



    ΣΧΟΛΙΑ