• Business

    Στάθης Στασινόπουλος: Άλλο ένα «success story» που αναγκάστηκε να μεταναστεύσει

    • NewsRoom


    Αν το ελληνικό επιχειρείν χρειάζεται ένα πρότυπο, ο Στάθης Στασινόπουλος θα ήταν ένας ιδανικός υποψήφιος, γράφει το ABCnews, παρουσιάζοντας την ιστορία επιτυχίας ενός ακόμη Ελληνα επιχειρηματία που αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό.

    Αθλητής, μηχανικός και επιχειρηματίας, ο κ. Στασινόπουλος σχεδίασε ένα ποδήλατο που διπλώνει εύκολα, έβαλε μπρος την κατασκευή του και δημιούργησε τη δική του μικρή εταιρεία. Μάλιστα, το 2014, η start-up του ήταν από τις εταιρείες που έφτασαν πολύ κοντά στη βράβευση πανελλαδικά.

    Σήμερα, η συμβουλή που έχει να δώσει στους νέους Έλληνες που έχουν μια καλή ιδέα είναι: «Πάρτε το διαβατήριό σας και φύγετε».

    Τον Ιούλιο, ο κ. Στασινόπουλος, μην μπορώντας να τα βγάλει πέρα με τη φορολογία και τη γραφειοκρατία, πήρε την οικογένεια και το επιχειρηματικό του όνειρο και μετακόμισε από την Αθήνα στη Γερμανία και, συγκεκριμένα, στη φιλική προς τα ποδήλατα Βρέμη, όπου ίδρυσε τη Velo Lab GmbH.

    Όπως ομολογεί ο ίδιος, ήταν αδύνατο να συνεχίσει στην Ελλάδα.

    Το αφιέρωμα στο εγχείρημα του Στάθη Στασινόπουλου συνεχίζεται με εκτενή αναφορά στις αρνητικές συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι στην Ελλάδα όλοι οι νέοι, αλλά και οι παλιότεροι, επιχειρηματίες.

    Παρ’ όλα αυτά, επισημαίνει, οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν πλέον να βελτιώνονται. Η Κομισιόν προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα «τρέξει» με ρυθμό 2,1% φέτος και 2,5% το 2018, ενώ η πρόσβαση σε χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις έχει ελαφρώς βελτιωθεί.

    «Παρ’ όλα τα εμπόδια, υπάρχει μια θετική προοπτική και υπάρχουν εταιρείες που αντλούν ελπίδα από αυτήν», δηλώνει ο Νικ Σκρέκας, εκπρόσωπος δύο κυπριακών εταιρειών που επεκτάθηκαν πρόσφατα στην Ελλάδα, της InvestCor Corporate και της GNL Europe.

    «Όταν οι εταιρείες επεκτείνονται στην Ελλάδα, είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης. Μετά από μια τέτοια κρίση, είναι καλή είδηση», λέει.

    Όμως, η όποια πρόοδος σημειώνεται είναι οδυνηρά αργή, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσον οι κυβερνήσεις θα καταφέρουν πραγματικά να εκσυγχρονίσουν τον δημόσιο τομέα και το επιχειρηματικό περιβάλλον.

    «Το αφήγημα της ανάκαμψης που παρουσιάζει η κυβέρνηση και οι θεσμοί της ΕΕ είναι υπερτιμημένο. Η Ελλάδα επωφελείται από το ανοδικό κυκλικό ρεύμα στην Ευρωζώνη», υποστηρίζει η Joan Hoey, περιφερειακή διευθύντρια για την Ευρώπη του Economist Intelligence Unit.

    «Η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει μέτρια ανάπτυξη φέτος, αλλά από μια πολύ χαμηλή βάση», τονίζει η ίδια, προσθέτοντας: «Η οικονομία εξακολουθούν να είναι πάνω από 25% μικρότερη απ’ ό,τι ήταν στο πρώτο τρίμηνο του 2008».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Air Mediterranean: Νέος «παίκτης» στην ελληνική αγορά με 6+3 προορισμούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Anthony Baksys (SearchNode): Επενδύουμε στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΒΕΑΤ: Η εταιρεία με τους κακούς συμβούλους



    ΣΧΟΛΙΑ