• Business

    Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή για το κλείσιμο του Hilton

    Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Παρασκευή για το κλείσιμο του Hilton


    Σε κινητοποιήσεις με αίτημα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματός τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Hilton, μετά την ανακοίνωση ότι το ξενοδοχείο θα κλείσει από την 1η Φεβρουαρίου και για τρία χρόνια με αποτέλεσμα να προκρίνονται οικειοθελείς αποχωρήσεις.

    Την Παρασκευή 21 Γενάρη, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα στάση εργασίας (12 μ. – 4 μ.μ.) και στη μια το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας του κλάδου στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή και των εργαζομένων στο «Hilton».

    Ανακοίνωση για την στήριξη των εργαζομένων του «Hilton» και συμμετοχή του κλάδου στην στάση εργασίας εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό, επισημαίνοντας ότι «Ο αγώνας των εργαζομένων του HILTON για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους μόλις ξεκίνησε».

    Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου μας στην Αθήνα στην συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 21/01/2022 στις 13:00μ.μ., στηρίζοντας την στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει το επιχειρησιακό σωματείο στο HILTON και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

    Ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την στήριξη των εργαζομένων αναφέροντας ότι «Μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της διοίκησης του ξενοδοχείου να ενημερώσει τους εργαζόμενους πως το ξενοδοχείο κλείνει την 1η Φεβρουαρίου για 3 χρόνια, ένας αγώνας ξεκινάει ενάντια στην διάθεση της επιχείρησης να απαλλαγεί από το υπάρχων προσωπικό, και με το πρόσχημα της ανακαίνισης, να το αντικαταστήσει με φτηνό εργατικό δυναμικό από γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων».

    Μάλιστα το ΕΚΑ καλεί την εταιρεία να αρχίσει άμεσα διαβούλευση με το σωματείο των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία, «ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ», έχει επίσημα ανακοινώσει ότι στις 31 Γενάρη θα διακοπεί η λειτουργία του ξενοδοχείου προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες εκτεταμένης ανακαίνισης. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών και την επαναλειτουργία της μονάδας στα τέλη του 2024 και η εταιρεία δεν έχει καμία πρόθεση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα των 350 εργαζομένων, καλώντας τους να επιλέξουν τον δρόμο της «εθελούσιας αποχώρησης».

    Διαβάστε επίσης

    Τίτλοι τέλους για το Hilton Athens – Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους



    ΣΧΟΛΙΑ