• Business

    Σταμάτης Μόλαρης: Γιατί αποφεύγει τη Wall Street η Alma Maritime

    Σταμάτης Μόλαρης Empire Bulkers

    Σταμάτης Μόλαρης, επικεφαλής Empire Bulkers


    Η ναυτιλιακή Alma Maritime, συμφερόντων Σταμάτη Μόλαρη, ζήτησε από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αποσύρει την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) ύψους 225 εκ. δολαρίων. Το 2010 η Alma Maritime είχε κάνει αίτηση για εισαγωγή στη Wall Street με IPO ύψους 225 εκ. δολαρίων, διαθέτοντας 11,3 εκ. μετοχές με τιμή διαπραγμάτευσης από 19 ως 21 δολάρια ανά μετοχή.

    Η BofA Merrill Lynch και η UBS Investment Bank επρόκειτο να είναι υπεύθυνοι της έκδοσης.

    “Η ναυτιλιακή ζήτησε να αποσυρθεί η αίτηση δημόσιας εγγραφής εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών στις αγορές”, δήλωσε στο TradeWinds ο Stewart Crawford, CFO της Alma Maritime, σχετικά με το γεγονός.

    Η Alma Maritime είναι μια ναυτιλιακή εταιρεία, με έδρα την Ελλάδα, που μετράει λίγα χρόνια ύπαρξης. Συγκεκριμένα, ιδρύθηκε το 2008 και διαθέτει στόλο με δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου και μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου – 5 capesize bulk carriers, 4 double-hull suezmax tankers και ένα φορτηγό πλοίο, συνολικής χωρητικότητας στα 1,566,620-dwt.

    Ο Έλληνας εφοπλιστής Σταμάτης Μόλαρης, CEO και πρόεδρος της Alma Maritime, έχει επίσης στο παρελθόν διατελέσει και CEO της Quintana Maritime Limited από το 2005 ως το 2008 αλλά και της Excel Maritime Carriers Ltd, μιας ναυτιλιακής με στόλο drybulk πλοίων εισηγμένη στη Wall Street.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/panagiotis-tsakos-nea-kinisi-pou-tha-ischiropiisi-stolo-tou/52318

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-veniamis-apefthini-prosklisi/52470

     



    ΣΧΟΛΙΑ