• Business

    Στάχτη επένδυση 40 εκατ. ευρώ στο πρώην Club Mediterranee στο Αίγιο (video)

    • NewsRoom
    Στάχτη επένδυση 40 εκατ. ευρώ στο πρώην Club Mediterranee στο Λαμπίρι

    Πηγή φωτογραφίας: pelop.gr


    Στάχτη από τη φωτιά της Ζήριας, πριν καλά-καλά ξεκινήσει, έγινε επένδυση προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ για την ανέγερση και λειτουργία υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στον χώρο όπου βρισκόταν το Club Méditerranée στο Λαμπίρι Αιγιαλείας.

    Όπως αποκαλύπτει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», το ακίνητο, έκτασης άνω των 70 στρεμμάτων, είχε κατακυρωθεί στις αρχές Ιουνίου σε ιδιώτη επενδυτή και η διαδικασία βρισκόταν λίγο πριν από την υπογραφή του συμβολαίου.

    Το παραθαλάσσιο ακίνητο (Κληροδότημα Παναγιωτόπουλου) είναι ιδιοκτησίας του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Λαμπιρίου του Δήμου Αιγιαλείας και, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Λαμπιρίου, Γιώργος Σταυρόπουλος, μετά από τέσσερις άγονες προσπάθειες, ο σύλλογος κατάφερε τελικά τον περασμένο Ιούνιο να φέρει σε πέρας με επιτυχία τον πέμπτο πλειοδοτικό διαγωνισμό και το ακίνητο κατακυρώθηκε σε ιδιώτη επενδυτή.

    Η επένδυση αφορά στην ανέγερση 5άστερης ξενοδοχειακής μονάδας με σουίτες πολυτελείας προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, ενώ ο χώρος θα παραχωρηθεί για 40 συν 8 χρόνια έναντι μισθώματος 80.000 ευρώ το χρόνο στον σύλλογο.

    Στο Μόντε Κάρλο ο επενδυτής

    Πλειοδότης αναδείχθηκε ο Όμιλος Γ. Αρβανιτάκη που διαθέτει έμμεσες και άμεσες συμμετοχές σε κυπριακές και ελληνικές εταιρείες, με δράση στον χώρο του real estate και των ξενοδοχείων.

    Βασικός μέτοχος του ομίλου είναι ο επιχειρηματίας Γεώργιος Αρβανιτάκης, ο οποίος δραστηριοποιείται επίσης και σε άλλες χώρες στο εξωτερικό, όπως στην Ελβετία και στο Μόντε Κάρλο.

    Ο Σύλλογος επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του επενδυτή και με έναν μηχανικό του, αλλά ο κ. Αρβανιτάκης βρίσκεται αυτή την περίοδο στο Μόντε Κάρλο, όπου διευθύνει μια από τις εταιρείες του ομίλου.

    Ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε ακόμα ότι, με τον επενδυτή επικοινώνησε ο δικηγόρος του και του μετέφερε πως θέλει να έρθει στο Λαμπίρι για να δει ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής από κοντά, όταν θα επιστρέψει στην Ελλάδα τον Δεκαπενταύγουστο, για να πάρει τις αποφάσεις του και να δει, προφανώς, αν θα προχωρήσει την επένδυση.

    Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το Club Med του Αιγίου την εποχή της δόξας του:

     



    ΣΧΟΛΙΑ