• Business

    Στα χέρια Γάλλου μεγιστάνα ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s έναντι 3,7 δισ. δολαρίων

    • NewsRoom


    Στην BidFair USA μέτοχος της οποίας είναι ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και συλλέκτης έργων τέχνης Patrick Drahi πουλήθηκε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s αντί του ποσού των 3,7 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία έχει ήδη λάβει την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Μετά την συμφωνία ο Sotheby’s εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επιστρέφει σε ιδιώτες. Ο Tad Smith, Διευθύνων Σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών εξήρε την επιχειρηματική πορεία του Patrick Drahi στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών των πολυμέσων και της ψηφιακής τεχνολογίας.

    Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2019 μετά από έγκριση των μετόχων.

    Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ο Sotheby’s λειτουργούσε ως δημόσια εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    «To Sotheby’s είναι ένα από τα πιο κομψά και φιλόδοξα brands παγκοσμίως», δήλωσε ο Drahi μετά την ανακοίνωση της αγοραπωλησίας, τονίζοντας πως ο ίδιος ήταν «παλιός πελάτης» του οίκου δημοπρασιών. Με τη σημερινή εξαγορά του Sotheby’s από ιδιώτη, πλέον και οι δύο μεγαλύτεροι οίκοι δημοπρασιών ανήκουν σε Γάλλους αφού και ο οίκος Christie’s είχε εξαγοραστεί από την οικογένεια Pinault, στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

    Με την εξαγορά του Sotheby’s από ιδιώτη, πλέον και οι δύο μεγαλύτεροι οίκοι δημοπρασιών ανήκουν σε Γάλλους αφού και ο οίκος Christie’s είχε εξαγοραστεί από την οικογένεια Pinault, στα τέλη της δεκαετίας του ’80.



    ΣΧΟΛΙΑ