• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Deal 3,1 δισ. δολ. στις τηλεπικοινωνίες: Γάλλος δισεκατομμυριούχος εξαγόρασε το 12% της βρετανικής BT Group

    • Bloomberg

    Patrick Drahi


    Στην εξαγορά του 12% της εταιρείας τηλεπικοινωνιών BT Group προχώρησε η Altice UK, ποντάροντας στο σχέδιο της βρετανικής εταιρείας για επέκταση του ευρυζωνικού δικτύου υψηλής ταχύτητας.

    Η νεοσύστατη εταιρεία, που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Patrick Drahi, συμφώνησε να αγοράσει 1,2 δισεκατομμύρια μετοχές της BT,  όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση της. Το μερίδιο, το οποίο σύμφωνα με εκπρόσωπο της απέκτησε τις τελευταίες ημέρες, είχε αξία περίπου 2,2 δισ. στερλίνες (3,1 δισ. δολάρια), με βάση το κλείσιμο των μετοχών στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

    Ο Drahi επισήμανε ότι θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της Altice στην ανάπτυξη δικτύων ινών προκειμένου να βοηθήσει την BT να επεκταθεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η βρετανική εταιρεία αναζητά έναν συνεργάτη για να την βοηθήσει να δημιουργήσει επιπλέον 5 εκατομμύρια συνδέσεις οπτικών ινών έως το 2026, ανοίγοντας το δρόμο της συνεργασίας της με εξωτερικό επενδυτή για πρώτη φορά. Η Altice υποστήριξε ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε προσφορά για την πλήρη εξαγορά της BT.

    Η μετοχή της BT ενισχύθηκε κατά 2,1% νωρίτερα, στις 187 πένες, ενώ από τις αρχές του έτους έχει σημειώσει άνοδο 41%.

    Η BT σε ξεχωριστή δήλωση είπε ότι καλωσορίζει «όλους τους επενδυτές που αναγνωρίζουν τη μακροπρόθεσμη αξία της επιχείρησής και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κάνουμε ικανοποιητική πρόοδο για την υλοποίηση της στρατηγικής και του σχεδίου μας».

    Με αυτήν τη συμφωνία, ο Drahi γίνεται ο μεγαλύτερος επενδυτής της εταιρείας, με μερίδιο ανάλογο με αυτό της Deutsche Telekom. Οι εκπρόσωποι της BT και της Altice αρνήθηκαν να σχολιάσουν περαιτέρω τις λεπτομέρειες της συνεργασίας.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BT, Philip Jansen, αναζητά τρόπους να μοιραστεί το φορτίο μιας δυνητικά δαπανηρής αναβάθμισης δικτύου, μετά από χρόνια συρρίκνωσης των κερδών της εταιρείας. Ο Jansen εξήγησε ότι η διάθεση ινών σε εθνικό επίπεδο μπορεί να κοστίσει 15 δισεκατομμύρια στερλίνες.

    Ωστόσο, η εταιρεία έχει την υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία πιέζει για επέκταση της πρόσβασης σε γρήγορες συνδέσεις διαδικτύου, και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έχει συζητήσει για επιδότηση στις αγροτικές ευρυζωνικές συνδέσεις.

    Η εξαγορά έγινε μέσω μιας νέας εταιρείας, της Altice UK, η οποία ιδρύθηκε για να κατέχει τις μετοχές της BT και είναι ξεχωριστή από τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές επιχειρήσεις του ομίλου, ανέφερε η εταιρεία στη δήλωση.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ