• Business

    Στ. Μπουτάρης: Τα σχέδια και οι στόχοι για το Κτήμα Σιγάλα στην «εποχή Μαρτίνου»

    Στέλιος Μπουτάρης


    Νέα δυναμική αποκτά το Κτήμα Σιγάλα με την είσοδο του Θανάση Μαρτίνου.

    Η διοίκηση της οινοποιίας από την Σαντορίνη ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη και φιλοδοξεί να μεγαλώσει το αποτύπωμα της εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το σχέδιο που δρομολογείται περιλαμβάνει την αναβάθμιση της παραγωγικής διαδικασίας, την ανάπτυξη των εξαγωγών αλλά και την βελτίωση της πρώτης ύλης.

    Όπως λέει στο mononews.gr, ο διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος της οινοποιίας, Στέλιος Μπουτάρης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εξασφάλιση και βελτίωση της πρώτης ύλης μέσα από την αναδιάρθρωση του αμπελώνα της Σαντορίνης, ένα εγχείρημα που χαρακτηρίζει πολύ σημαντικό με δεδομένο πως το Κτήμα Σιγάλα καλλιεργεί συνολικά περίπου 500 στρέμματα στο νησί (88 στρέμματα ιδιοκτησίας της και 400 στέμματα που ενοικιάζει).

    Παράλληλα, σκοπεύει να «τρέξει» επενδύσεις ύψους περίπου 800.000 ευρώ που είναι ενταγμένες σε πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ποιοτική αναβάθμιση των χώρων οινοποίησης του κτήματος. Στα σχέδια της διοίκησης είναι και η ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας σε περισσότερες χώρες, μέσα από την αξιοποίηση του δικτύου της οινοποιίας «Κυρ – Γιάννης» ενώ προσδοκίες υπάρχουν και στην Ελλάδα, όπου τη διανομή ανέλαβε η Β.Σ. Καρούλιας.

    Σήμερα, περίπου το 1/3 της παραγωγής του οινοποιείου κατευθύνεται εκτός συνόρων, σε διάφορες χώρες, ενώ το υπόλοιπο 1/3 στην τοπική αγορά της Σαντορίνης και το 1/3 στην υπόλοιπη Ελλάδα.

    Η προοπτική των προϊόντων που παράγει το «Κτήμα Σιγάλα» σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη είναι μεγάλη τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με δεδομένη τη μοναδικότητα και την υψηλή ποιότητα που ενσωματώνουν. Δεν κρύβει πάντως πως ο κορονοϊός αποτελεί πηγή προβληματισμού, αν και δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος και για την πορεία της τουριστικής κίνησης στη Σαντορίνη, παρά τις ακυρώσεις από τους Κινέζους τουρίστες.

    Σχολιάζοντας την επένδυση του Έλληνα εφοπλιστή στο Κτήμα Σιγάλα, μέσα από την απόκτηση του 60% του μετοχικού κεφαλαίου, ο κ. Μπουτάρης θεωρεί πως αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην δουλειά του πρώην ιδιοκτήτη Πάρι Σιγάλα, -που παραμένει πρόεδρος- αλλά και στο ελληνικό κρασί, το οποίο διαγράφει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια στις διεθνείς αγορές, και ειδικά στις ΗΠΑ.

    Να σημειωθεί πως η οικογένεια Μπουτάρη διατηρεί το μάνατζμεντ στο Κτήμα Σιγάλα αλλά και ποσοστό 40% του μετοχικού κεφαλαίου του εμβληματικού οινοποιείου.



    ΣΧΟΛΙΑ