• Business

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Τι θα κάνουμε με την Creta Farms

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Σε συζητήσεις για τα επόμενα βήματά του στον χώρο των τροφίμων

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος


    Ιδιαίτερος προβληματισμένος εμφανίζεται ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita, Νίκας), όσον αφορά στην πρόθεση του για κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς για την εξαγορά της Creta Farms. 

    Πηγές προκείμενες στον επιχειρηματία, μιλώντας στο mononews.gr, εκφράζουν την ανησυχία τους για τα οικονομικά στοιχεία της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, που είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν από πρώτο χέρι στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση της Creta Farms που διενεργεί η ΕΥ.

    Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφασίσει και αν θα υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά και αν θα προχωρήσουν μέχρι τέλους, τονίζοντας πως οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Νίκας στις 12 Νοεμβρίου.

    Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα πάντως δείχνει πως ο γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας θα αποχωρήσει από τη διαδικασία.

    Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών είναι  σύμφωνα με πληροφορίες η 18η Νοεμβρίου.

    Ανάμεσα στα επενδυτικά σχήματα που κατέθεσαν μη δεσμευτική προσφορά για την Creta Farms, εκτός από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο, είναι το αμερικάνικο Fund HIG, ο ομογενής επιχειρηματίας Θ. Δουζόγλου και το fund που ελέγχει την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

    Η είσοδος στρατηγικού επενδυτή θεωρείται μονόδρομος για την επιβίωση της άλλοτε πανίσχυρης βιομηχανίας, η οποία προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα μετά την τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης με πρωτοβουλία των πιστωτριών τραπεζών.



    ΣΧΟΛΙΑ