• Business

    Σπύρος Λάτσης: Αόρατος tycoon και φιλόσοφος – μεγιστάνας

    Dr Σπύρος Λάτσης, Αριάννα Χαφινγκτον, Dr Γιάννης Λάτσης. H φωτό είναι του 2015 από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης


    Σ ένα σύμπαν παράλληλο από αυτό της δικής μας πραγματικότητας, ζει και κινείται, ο πλουσιότερος Έλληνας σύμφωνα με το Forbes,  ο Σπύρος Λάτσης.

    Είναι ο γιος του θρυλικού, πολύκροτου, πάντα πολυσυζητημένου «καπετάν Γιάννη», παιδιού μιας πολυμελούς οικογένειας, που δούλευε αχθοφόρος και παιδί για τα θελήματα, ώστε να βοηθά την φτωχική του οικογένεια στο Κατάκολο Ηλείας, πριν γίνει ισχυρός της γης και της Εριέττας Τσουκαλά απ τον Πύργο Ηλείας. Είναι αδελφός της γνωστής κοσμικά, ωραιότατης Μαριάννας, που ζει μόνιμα στην Ελλάδα και της πιο ακριβοθώρητης Μαργαρίτας, που ζούσε στο Μονακό, αλλά τώρα προτιμά την Ελβετία.

    Ο Σπύρος Λάτσης, με την περιουσία των 3,1 δισ. δολαρίων, είναι μόνιμος κάτοικος Γενεύης, φρόντιζε πάντα να αποφεύγει κάθε δημοσιογραφική προσοχή, ως τη δεκαετία του 90, ώσπου φωτογραφίες του διέρρευσαν στον ελληνικό τύπο, γεγονός που τον ενόχλησε ιδιαίτερα.

    Ο ψηλός και λεπτός, ανοιχτόχρωμος άνδρας με τα λεπτά χαρακτηριστικά και τα γαλανά μάτια, που θυμίζει περισσότερο αριστοκρατικό μέλος κάποιας βασιλικής ευρωπαϊκής οικογένειας, ή ακαδημαϊκο στοχαστή -όπως άλλωστε είναι!- χωρίς δυναμικές πόζες και αδηφάγα βλέμματα ισχύος απ αυτά των πολύ ισχυρών του κόσμου τούτου, είναι και πάλι αιχμή του δόρατος της επικαιρότητας, μιας και το όνομα του ενέχεται επικεφαλής στο πιο μεγάλο εθνικό έργο του καιρού μας, σε αυτό της αξιοποίησης στο Ελληνικό.

    Η τεράστια έκταση και τα έργα εκμετάλλευσης της, είχαν μπει στον πάγο, για πάρα πολλά χρόνο, όμως, μια συνάντηση του μεγιστάνα με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 25 Ιουλίου, υπογράμμισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό, ενώ και η έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, απελευθέρωσε τα έργα, όπως και το γεγονός ότι προχώρησε ο διαγωνισμός για το καζίνο.

    Η μετοχή της Lamda Development του Σπύρου Λάτση, έκανε άλμα στα ύψη, με τα κέρδη, τους τελευταίους μήνες, να προσεγγίζουν το 50%

    Διδάκτωρ, φιλόσοφος, συγγραφέας, καθηγητής και συνεργάτης του μέγα Ίμρε Λακάτος

    Όλα βέβαια ξεκίνησαν απ την Αθήνα, ανήμερα του 15Αυγούστου του 1946, σημαδιακή ημερομηνία γέννησης του Σπυρίδωνα Λάτση, στις οριακές μέρες του Ελληνικού Εμφύλιου, που θεωρήθηκε διεθνώς σαν η πρώτη πράξη του ψυχρού πόλεμου στη μεταπολεμική ιστορία και που άφησε την Ελλάδα με τις μεγαλύτερες απώλειες που γνώρισε η χώρα από το 1830 έως σήμερα. Είναι όμως, το 1990, όπου ο πατέρας, ο Γιάννης Λάτσης, έχοντας αγοράσει τον  πύργο Bridgewater House στο Λονδίνο, ένα εντυπωσιακό Βικτωριανό παλάτι, κοντά στο στα ανάκτορα του Buckingham, φιλοξενεί την πρώτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, οριστικό τέλος του Ψυχρού Πολέμου, με την παρουσία, εκεί, του γιου και τον κόσμο διεθνώς, να εντυπώνει το όνομα Λάτσης στους πρωταγωνιστές του πλανήτη.

    Στον Σπύρο Λάτση, νεότερο, σε εκείνη την εμφυλιακή Αθήνα, όμως, η κλαγγή των όπλων δεν έχει φτάσει, ούτε ως απόηχος, όπως ούτε η απώλεια, η πείνα, ο φόβος, η οδύνη. Θα πάει σχολείο, φυσικά, στο Κολλέγιο Αθηνών, στο οποίο ο πατέρας του παραχώρησε το κτιριακό συγκρότημα του Λάτσειου Διδακτηρίου το οποίο και χρηματοδότησε πλήρως.

    Μεγαλώνει σε μια αρχιτεκτονικά ιστορική, αστικά αρχοντική πολυκατοικία της οδού Ηροδότου,  κατασκευαστής της οποίας ήταν ο πατέρας του, επίσης αποφοίτου Κολλεγίου, Γιώργου Κύρτσου. Θα σπουδάσει στο London School of Economics και θα γίνει μάλιστα και διδάκτωρ Οικονομίας του περιβόητου πανεπιστήμιου, αλλά και συγγραφέας βιβλίων με φιλοσοφικές πάντα αναλύσεις. Θα κάνει ειδικότητα στις κοινωνικές επιστήμες και στην φιλοσοφία.

    Διδάσκει ως καθηγητής για ένα χρονικό διάστημα στο φημισμένο Harvard και είναι  μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Institute for Advanced Study του παντοδύναμου Princeton. Όμως, στο London School of Economics ένας από τους καθηγητές του, που θα γίνει μέντορας του και θα οδηγήσει τα ακαδημαϊκά του βήματα κατά τη διάρκεια της εκπόνησης του διδακτορικού του, ήταν ο μέγας Ουγγρό – εβραίος στοχαστής Ίμρε Λακάτος, φιλόσοφος των μαθηματικών και της επιστήμης, θεμελιωτής του μη αλάθητο των μαθηματικών και της «μεθοδολογία των αποδείξεων και των ανασκευών» του στα προ-αξιωματικά στάδια αναπτύξεως, καθώς και για την εισαγωγή της έννοιας του «ερευνητικού προγράμματος» στη μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας.

    Ο Σπύρος Λάτσης βυθίζεται στη φιλοσοφία των μαθηματικών σύμφωνα με τον Λάκατος και μελετά την εγελιανή και μαρξιστική διαλεκτική, τη γνωσιοθεωρία του Πόπερ και το έργο του μαθηματικού Τζωρτζ Πόλυα.

    Ο Λάκατος, με συνάδελφο πλέον, ακαδημαϊκά, τον Σπύρο Λάτση οργάνωσαν, κάποτε, διεθνές συνέδριο αφιερωμένο αποκλειστικά στη μελέτη ιστορικών περιπτώσεων-παραδειγμάτων της μεθοδολογίας του Λάκατος για τα ερευνητικά προγράμματα στις φυσικές επιστήμες και τα οικονομικά, που θα πραγματοποιούταν ως σημαντικό γεγονός, στην Ελλάδα το 1974.

    Ο μέγας στοχαστής πεθαίνει αιφνίδια και ο Σπύρος Λάτσης πραγματοποιεί, παρα το βαθύ αίσθημα της απώλειας του μέντορα και πνευματικού του συνοδοιπόρου, το συνέδριο τον Φεβρουάριο 1974.

    Οι έρευνες, οι θεωρίες τους, τα αποτελέσματα που οδηγήθηκε η σκέψη τους, όπως και το πρόγραμμα του Αϊνστάιν για τη θεωρία της σχετικότητας και του Φρενέλ για την κυματική θεωρία του φωτός εκδόθηκαν από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις του Κέμπριτζ σε δύο τόμους το 1976: ο ένας τόμος για τις φυσικές επιστήμες και το γενικό πρόγραμμα του Λάκατος για μια νέα συγγραφή της ιστορίας της επιστήμης, και ο άλλος για τα οικονομικά.

    Αρνούμενος να κάνει περικοπές στους μισθούς την εποχή της κρίσης  

    Να που, ένας άνθρωπος, από κάποια παραδοξότητα συνδυασμού των γονιδίων του, προφανώς, κατορθώνει κάποτε να είναι ικανός, να μπορεί, να πετυχυνει πράγματα διαφορετικά μεταξύ τους και για πολλούς ίσως αντιφατικά αντίθετα και συχνά ασυνδύαστα και ακατόρθωτα. Έτσι, ο Σπύρος Λάτσης, ενώ ενδιαφέρεται για την φιλοσοφία των μαθηματικών και πετυχαίνει την ακαδημαϊκή αναγνώρισή, αναλαμβάνει τα ηνία των επιχειρήσεων της οικογένειας Λάτση, επίσης, με τεράστια επιτυχία.

    Αν και καταγόταν από εφοπλιστική οικογένεια ίδρυσε το EFG Group και δραστηριοποιείται στον τραπεζικό χώρο, ενώ κατέστησε τα Ελληνικά Πετρέλαια μια από τις πιο προσοδοφόρες επιχειρήσεις της Ελλάδας.

    Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η βράβευση των EΛΠE ως η εταιρεία με το σημαντικότερο επενδυτικό σχέδιο στον παραγωγικό τομέα, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Stat Bank, ενώ με προσωπική του παρέμβαση ο Σπύρος Λάτσης ζήτησε να μην γίνει καμία περικοπή μισθών στους εργαζομένους παρά την γενικότερη κρίση!

    Χωρίς να παρεκκλίνει σχεδόν ποτέ απ το πρόγραμμα του, ξυπνά νωρίς το πρωί, στο διαμέρισμα του σε προάστιο της Γενεύης και όχι σε κάποια πολυτελή έπαυλη που φυσικά θα μπορούσε να διαθέτει. Διαβάζει το διεθνή τύπο και επιμελώς όλο το ελληνικό σώμα των εφημερίδων, με κύριο ενδιαφέρον στις συγκεκριμένες, τις πολιτικές και όχι τις οικονομικές σελίδες. Από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, ακριβώς στις ώρες του, βρίσκεται στο στρατηγείο, στα κεντρικά του ομίλου EFG International, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 80 δις. ευρώ περίπου, στον αριθμό 24 της Quai du Seujet.

    Dr Σπύρος Λάτσης, Αριάννα Χαφινγκτον, Dr Γιάννης Λάτσης. H φωτό είναι του 2015 από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης

    Έχει τους ίδιους έμπιστους συνεργάτες δεκαετίες τώρα, την ονομαζόμενη «ομάδα της Γενεύης», τον Πάκη Πεταλά, πρώτο ξάδελφο της συζύγου του, Ντόροθι, που οι μητέρες τους είναι αδελφές, τον Mάνι Mπούσετιλ, οικονομικό εγκέφαλο των επιχειρήσεών του και τον δικηγόρο Φώτη Aντωνάτο.

    Τραπεζίτης από ταλέντο, σπουδές και αντίληψη, δεν παύει να είναι πάντα εφοπλιστής και για αυτό συνεχιζει την οικογενειακή παράδοση, διατηρώντας τις ναυτιλιακές δραστηριότητες του ομίλου με έδρα το Λονδίνο, όπου το πιο γνωστό εταιρικό σχήμα είναι η CMM. Τιμά έτσι, την μνήμη και την θέληση του πατέρα του, που τον ήθελε πάντα «καπετάνιο», σαν τον ίδιο και κυρίαρχο των θάλασσών, εκεί που οι Έλληνες είναι πάντα πρώτοι και δεύτεροι δεν καταδέχτηκαν να βρεθούν ποτέ, απ την Αργώ ή τον Οδυσσέα μέχρι τον 21ο αιώνα της υπερτεχνολογίας.

    Ένας γάμος, τέσσερα παιδιά, καμία κοσμική εμφάνιση  

    Είναι παντρεμένος με την Ντόροθι Μπάντλεϊ, μια Ελληνοβρετανή καλλονή, με την οποία γνωρίστηκαν, κατά τη διάρκεια της δεκαετία του ’60, στις πλάζ  του «Αστέρα», στην Γλυφάδα, ενώ βρίσκονταν για καλοκαίρι σε διπλανές καμπάνες. H οικογένεια Mπράντλεϊ διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Nίκο Γρηγοριάδη, για πολλά χρόνια δεξί χέρι του Γιάννη Λάτση στα πετρέλαια που φαίνεται να γνώρισε το ζευγάρι. Η σύζυγος του Σπύρου Λάτση, υπήρξε πρώτα απ όλα μητέρα, ενώ ο δυναμικός χαρακτήρας είναι γνωστός. Είναι πρόεδρος και «ψυχή» του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας, που καλύπτει τις ανάγκες των αναξιοπαθούντων Ορθοδόξων ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής.

    H οικονομική ενίσχυσή του και από τον Σπύρο Λάτση είναι κοινό μυστικό στους κύκλους της Γενεύης. Άλλωστε και ο ίδιος μέσω του Ιδρύματος Γ. Λάτση επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο, αθόρυβα, στηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη, αλλά και χρηματοδοτώντας εκπαιδευτικά προγράμματα, μελέτες, σπουδές ή επιστημονικά συνέδρια. Το ζευγάρι ζει αχώριστο, στην Γενεύη, στην Ελβετία, ενώ τα τέσσερα παιδιά τους, Γιάννης σα τον πατριάρχη της οικογένειας, Αλέξανδρος, Εριέττα σαν την «σοφή» όπως την αποκαλούν γιαγιά και Αννίτα, παραμένουν στο Λονδίνο. O πρωτότοκος απ τα παιδιά, ο Γιάννης είναι καθηγητής πανεπιστήμιο, ακολουθώντας τα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα του πατέρα του, ως εργασιακό στίβο και είναι παντρεμένος με την Κάθι, Βρεττανή, πρώην υπάλληλο του Ομίλου Λάτση.

    Η  Eριέττα ασχολείται με επιχειρήσεις εστίασης και είναι παντρεμένη με τον Σάιμον, εβραϊκής καταγωγής. Ο  Αλέξανδρος, γεννημένος το 1982, ασχολείται με το ντιζάιν και το γκραφίτι και η ωραιότατη σύζυγός του είναι τουρκικής καταγωγής. Η μικρότερη της οικογένειας, η Αννίτα, 29 ετών πια, ασχολείται με τα οικονομικά.

    Ο Σπύρος Λάτσης δουλεύει ασταμάτητα, δεν πάει ποτέ διακοπές και κάνει απλή, μετρημένη, λιτή ζωή. Στη Γενεύη βρίσκεται σχεδόν πάντα, όπου είναι συγκεντρωμένες αρκετές από τις δραστηριότητες του ομίλου- αλλά είναι παρών σε όποιο μέρος του κόσμου τον καλεί το καθήκον- στην Αθήνα για τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Lamda , στο Λονδίνο για τις ναυτιλιακές υποθέσεις ή για τις επενδύσεις σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της πρώην σοβιετικής επικράτειας, στη Νέα Υόρκη, στα λιμάνια και στα ναυπηγεία της Απω Ανατολής.

    Φυσικά και πρόκειται για μια ζωή χωρίς περιορισμούς συνόρων και μετακινήσεων, αλλά η φιλοσοφική ενασχόληση και οι σπουδές αυτό το έχουν εξασφαλίσει στον Σπύρο Λάτση, με την ελευθερία του νου του, που, ούτως η άλλως, δεν αποδέχεται περιορισμούς. Ίσως για αυτό, από νεαρός και παρα την τεράστια οικονομική άνεση, τη φήμη του ονόματος, τον κύκλο του πατέρα του, που ήταν συνδαιτημόνας της βασίλισσας Ελισάβετ χωρίς να κρατά κανένα τυπικό, ο Σπύρος Λάτσης, επέλεγε ένα βίο λιτό, χαμηλών τόνων, χωρίς προβολή, σπατάλη, κραιπάλη, ανούσια ευδαιμονία.

    Παραμένει ένας απ τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη αλλά δεν εμφανίζεται σε πολυσύχναστα μέρη, δεν απαντάται σε κοινωνικές, κοσμικές, φαντασμαγορικές τελετές, μοιάζει να έχει αλλεργίες σε κάθε δημοσιότητα, απεχθάνεται τα διάσημα διεθνή θέρτετρα και ενοχλείται αν και όποτε διαρρεύσουν φωτογραφίες του.

    Τόσο στο Λονδίνο, όταν επισκέπτεται τα παιδιά του, όσο και στην Γενεύη, όταν πηγαίνουν κοντά του εκείνα, προτιμά τα εστιατόρια αλυσίδων φαγητού παρά κάποιο εστέτ, δια ολίγους ρεστοράν με γκουρμε γεύσεις.

    Θα βρει πάντα χρόνο για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στα χώρο της φιλοσοφίας που τον απασχολούν, ενώ παρακολούθησε την ακαδημαϊκή διαμάχη για την αντίρρηση και την μετα θάνατον αμφισβήτηση των θεωριών του μέντορα και συνοδοιπόρου Λάκατος, ειδικά για αυτην που έφερε ως «παραδείγματα-κλειδιά» ψευδοεπιστήμης, ανάμεσα σ άλλα,  την πτολεμαϊκή αστρονομία, την φροϋδική ψυχανάλυση, τον «σοβιετικού τύπου» μαρξισμό του 20ού αιώνα, τη βιολογία του Λυσένκο, τη κβαντομηχανική του Νιλς Μπορ μετά το 1924, τη ψυχιατρική, τη κοινωνιολογία, τη νέο-κλασική οικονομική θεωρία και η εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου.

    Ειδικά για τα δυο τελευταία ήταν ποτάμια τα μελάνια που δαπανήθηκαν για συγγραφή αντίθετων απόψεων και επιχειρηματολογίας αντί – θεωριών. Ο Σπύρος Λάτσης παρακολουθεί τα πάντα…

    Αόρατος στην Ελλάδα με σκάφη και σπίτια  

    Ο αόρατος φιλόσοφος δισεκατομμυριούχος, έρχεται συχνά στην Ελλάδα με το ιδιωτικό του, υπερπολυτελές τζετ. Περνά εδώ τις μεγάλες γιορτές του χριστιανισμού και τα καλοκαίρια του, για να συναντιέται με τις αδελφές και τα ανίψια του, αλλά κυρίως για να βλέπει και να προσέχει την μάνα του. Κανείς δε καταλαβαίνει πότε έρχεται και πότε φεύγει, ενώ δεν βγαίνει παρα μόνο για να αναχωρήσει από το 40 στρεμμάτων τεραστιο χώρο της Εκάλης, που μοιάζει με ολόκληρο λόφο και που χωρίζεται σε τέσσερις υπερπολυτελείς κατοικίες, μια για το κάθε μέλος της οικογένειας.

    Σπύρος Λάτσης,
    Σπύρος Λάτσης

    Συνήθως, περνά στην Ελλάδα τα καλοκαίρια του, αλλά προτιμά να πλέει με το γιοτ «Rio Rita» της αδελφής του της Μαργαρίτας, που είναι το πιο μικρό σε σχέση με τα υπόλοιπα υπερμεγέθη της οικογένειας. Ο Γιάννης Λάτσης με τη διαθήκη του είχε άφησε το θρυλικό πλωτό παλάτι του, που είχαν φιλοξενηθεί οι σπουδαιότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα, το γιγάντιο «Alajender», στον γιο του Σπύρο και στις κόρες του τα δικά τους, το «Paris» για την Μαριάννα και το «Rio Rita», για την Μαργαρίτα.

    Ο Σπύρος Λάτσης, χρησιμοποιούσε όμως, την πολυτελή και μια απ τις μεγαλύτερες στο κόσμο, θαλαμηγό μόνο για οικογενειακές συγκεντρώσεις και για φιλοξενία υψηλών προσώπων.

    Όταν ίδρυσε την PrivatSea, μία από τις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου η οποία δραστηριοποιείται στη ναύλωση και κατασκευή πολυτελών σκαφών και διαθέτει στόλο αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων, το «Alexander» έγινε η ναυαρχίδα του στόλου των private yachts και προσφερόταν προς ναύλωση προς 90.000 δολάρια την ημέρα σε βαθύπλουτους Κροίσους.

    Τότε ήταν που έχτισε μια θαλαμηγό μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη από εκείνη του πατέρα του, την «Turama», την οποία αργοτερα πούλησε στη Σαουδική Αραβία και αγκυροβολεί πλέον στην Τζέντα.

    Και σ αυτή τη θαλαμηγό, ο Σπύρος Λάτσης, προτιμούσε να φιλοξενεί σπουδαίες προσωπικότητες, όπως τον 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, που γιορτασε εκεί τα 83α γενέθλιά του, με τους γιους του και τα εγγόνια του. Ανάμεσα στα 53 σκάφη που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται η οικογένεια Λάτση, τα τέσσερα βρίσκονται στη λίστα των 100 μεγαλύτερων του κόσμου.

    Εκτός απ την έπαυλη στην Εκάλη και το διαμέρισμα στη Γενεύη, διαθέτει σπίτια στην Αντίμπ της Νότιας Γαλλίας, στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Κάποιες φορές επισκέπτεται το σαλέ της οικογένειας Λάτση στο Γκσταάντ, κυρίως σε οικογενειακές γιορτές και πάρτι, όπου εκεί, άλλωστε έχει τραγουδήσει ο διάσημος ποπ σταρ Έλτον Τζον, αλλά και η Άννα Βίσση όταν μεσουρανούσε στην Ελλάδα.

    Μια και μόνη φορά που κοίταξε μέσα από μαύρα γυαλιά τον φωτογραφικό φακό

    Η μόνη φορά που ο Σπύρος Λάτσης επέτρεψε να τον φωτογραφίσουν, ήταν, τον Σεπτέμβριο του 2018, σε μια πολύ απλή τελετή, όπου πραγματοποιήθηκε για τον πατέρα του, στην γενέτειρα του, το Κατάκολο, και που μαζί με την μητέρα του Εριέττα Λάτση, τον γιο του Γιάννη, που για πρώτη φορά είδαν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, τις αδελφές του Μαριάννα και Μαργαρίτα, τα ανίψια του Πάρη και Εριέτα, όταν το λιμάνι της παραθαλάσσιάς κωμόπολης, ονομάστηκε «Γιάννης Σ. Λάτσης».

    Εκεί, αφέθηκε να συγκινηθεί πίσω απ τα ελαφρά μαύρα γυαλιά του, όταν έμεινε μόνος στην «Νεράιδα», το πρώτο βαπόρι του καπετάν Γιάννη που είναι αραγμένο στο λιμάνι και έχει αφιερωθεί στη μνήμη και το έργο του θρυλικού του πατέρα. Ο ίδιος ο Σπύρος Λάτσης επιμελήθηκε τα πάντα για να γίνει αυτό το καράβι, που ο καπετάν Γιάννης, ο πατέρας, μετέφερε βαλίτσες, έκοβε εισιτήρια, έλυνε το κάβο και προλάβαινε να πηδήξει μέσα, μουσείο.

    σπυρος λατσης
    Σπύρος Λάτσης

    Είναι αυτό που όταν η Ύδρα δεν είχε ακόμα φως, η Νεραΐδα είχε γίνει πλωτό ξενοδοχείο για να μένει η Σοφία Λόρενς και το συνεργείο της θρυλικής ταινίας «Το παιδί και το δελφίνι».

    Και ενώ πια ο Σπύρος Λάστης δραστηριοποιείται ξανά στην Ελλάδα με την έκταση του Ελληνικού, παράλληλα ασχολείται πάντα με τη συγγραφή βιβλίων, που καθώς λέγεται, ήθελε πάντα του να τους αφοσιωθεί. «Σκαιόν το πλουτείν κ’ άλλο μηδέν ειδέναι» έλεγε ο Ευριπίδης και στην περίπτωση του Σπύρου Λάτση, δεν υπάρχει τέτοιος φόβος…

    γαβρογλου-λατσης
    Σπύρος Λάτσης και Κώστας Γαβρόγλου



    ΣΧΟΛΙΑ